• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Rezil Konser İptal Edilsin`- Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- `Rezil` isimli şarkısında İhlas Suresi` ile dalga geçen Duman grubunun, Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır`da düzenlemek istediği konsere STK`lardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyarbakır`da faaliyetlerde bulunan ve aralarında Mustazafler Cemiyeti, Memur Sen`inde bulunduğu 50 Sivil Toplum Kuruluşu, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, hiçbir kurum veya kişinin fikir, düşünce ve sanatını özgürce tertipleme adı altında İslam`ın yüce değerlerini hafife alma veya hakaret etme hakkına ve özgürlüğüne sahip olmadığına dikkat çekti. Yapılan basın açıklamasında, sponsorların desteklerini konserden çekmediği takdirde Cuma günü, Cuma namazından sonra konserin yapılacağı Habitat Eğlence merkezinin önünde kitlesel bir basın açıklaması yapacağı ifadelerine yer verildi.

`İhlas Suresi ile dalga geçtiler`
STK`lar adına basın açıklamasını okuyan Büro Memur Sen Şube Başkanı Necmettin Alaş, "Sahabeler ve Peygamberler diyarı olan Diyarbakır`da, Duman grubunun `Rezil` adlı konserini 11 Mayıs günü Toki 3.Etap`ta Habitat adlı eğlence mekânında açık hava konseri tertiplenmek istenmektedir. Bu `Rezil` müzik grubunun İslam`ın en yüce değeri Kur`an-ı Kerim`in `İhlâs` suresindeki `lem yelid velem yuled` sözlerini `lem yelid ve löp yutar` şeklinde ifade ederek hem kutsal kitabımız Kur`an-ı Kerime ve hem de tüm Müslümanları töhmet altında bırakacak şekilde İslami şahsiyete yönelik hakaret içermektedir" dedi.

Alaş, tarihsel süreç içerisinde vahyin nüzulünden sonra İslam ve Kur`an düşmanlarının Allah`ın yüce sözlerini tahrif etme ve saptırma amaçlı çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirterek, özelikle din düşmanlarının İslam`ın en yüce değeri Kur`an-ı Kerim`in değiştirilmesine yönelik çalışmalarında başarısız olduklarını, buna rağmen Kur`an-Kerim`in kutsiyetini ve Müslümanların zihinlerini bulandırmaya yönelik kirli tezgâhlar peşinde koşuştuklarını söyledi.

`Kur`an- Kerim`in fedaileri kirli tezgâhları boşa çıkarmıştır`
Kur`an-ı Kerimi`n fedaisi Müslümanlar`ın her defasında bu kirli tezgâhları boşa çıkardığına vurguda buluan Alaş, basın açıklamasını daha sonra şu ifadeler ile sürdürdü: "Genellikle Kur`an düşmanı batı emperyalist ülkelerin karanlık odalarında senaryo haline getirilen ve sözde sanat adı altında icra edilen bu melanetler ne yazık ki; Halkı Müslüman olan ülkelerde dininden ve değerlerine düşman olan sözde sanatçı taslaklarıtarafından icra edilmeye çalışılmaktadır. Hiçbir kurum veya kişi fikir, düşünce ve sanatını özgürce tertipleme adı altında İslam`ın Yüce değerlerini hafife alma veya hakaret etme hakkına ve özgürlüğüne sahip değildir. Çünkü Kutsalı olmayanlar kutsalın değerini bilmezler. Bizler Müslümanlar olarak Kur`an-ı Kerim`e olan bağlılığımızı ilan ediyoruz. Yeryüzünde insanlığın kurtuluş reçetesi ve Allah`ın nurlu ipi Kur`an-ı Kerim, bizim hidayet rehberimizdir. Unutmayalım ki biz Müslümanlar; Kur`an-ı Kerim`e sarıldıkça ve ona bağlandıkça izzet ve onurumuz dimdik ayakta olacaktır. Kur`an`dan uzaklaştıkça zillet ve esaret altında kalmaya mahkûm olacağız. Müslümanların inanç değerlerine ve özellikle Kur`an-ı Kerime yönelik yapılan tüm saygısızlıklar bizzat yapanlar kadar, bu hakarete sessiz kalarak destek olanlar da, çok büyük bir sorumluluk taşıdığına inanıyoruz."

`Müslüman Diyarbakır halkı, Peygamber ve Kur`an`a yapılan hakareti affetmeyecektir`
Müslüman Diyarbakır halkının Peygamberine ve Kur`an-ı Kerim`e yapılan hakareti hiçbir şekilde affetmeyeceğini ifade eden Alaş, Müslümanların bu topraklarda İslam`ın yüce değerini her zaman baş tacı ettiğinin altını çizdi.

Müslümanların İslam`ın yüce değerlerine yönelik saldırılara karşı canını siper ederek, karşı koyduğunu açıklayan Alaş, Diyarbakır`ın mülkü amirlerine de çağrıda bulunarak, "İlimizin Mülki amirleri ve kurum yetkilileri Müslüman halkımızın İslami hassasiyetleri çerçevesinde ve anayasada güvence altına alınan din özgürlüğü bağlamında açıkça dini değerlere hakaret içeren ve tahkir eden bu `Rezil` müzik grubunun yapacağı konseri engellemesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

`Sponsorları Müslüman halkımıza teşhir edeceğiz`
Söz konusu Müzik grubuna dini değerlere hakaret içerdiği halde ona sponsor olan kurum ve kişilere sorumluluklarını hatırlatan Alaş, "Bu `Rezil` gruba sponsor olma desteklerini çekmedikleri taktirde Müslüman halkımız nezdinde teşhir edeceğimizi beyan ederiz" şeklinde uyarıda bulundu.

Alaş basın açıklamasının sonunda, "Bizler duyarlı 50 Sivil Toplum Kuruluşu olarak; Başta Habitat eğlence mekanı olmak üzere organizatörler ve destekleyici firmaların en kısa sürede bu konseri iptal etmelerini bekler, iptal etmedikleri taktirde yasal tepkilerimizi vereceğimizi belirtiriz. Çünkü bizim için Kur`an-ı Kerim en yüce değerimizdir. Onu her türlü dünyevi kaygıdan, Malımız ve Canımızdan üstün tutacağımızı beyan ederiz" ifadelerini kaydetti.

Basın açıklamasının sonunda kısa bir açıklama yapan Bem-Bir Sen Diyarbakır Başkanı İbrahim Gökdemir, sponsorların desteklerini konserden çekmediği ve iptal etmediği takdirde Cuma günü, Cuma namazından sonra Habitat Eğlence merkezinin önünde kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

50 STK adına Açıklamayı Destekleyen Sivil Toplum Kuruluşları

Anadolu Gençlik Derneği, Ay-Der, Bayındır Memur Sen, Bem-Bir Sen, Birlik Haber Sen, Büro Memur Sen, Camii Derneği, Çarıklı Derneği, Dider, Dem Derneği, Dicle Fırat Grubu, Din-Bir Sen, Diyanet Sen, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Eğitim-Bir Sen, Enerji-Bir Sen, Gönül Köprüsü, Hayat Der.,Hizmet Derneği, Hür Der, Islah-Der, İhvan Der, İkra Eğitim Der, İlim Der, İlim Yayma Cemiyeti,İlmi-Der, İmam Hatip Yrd.ve Day. Derneği, İmam Hatipliler Der. İnsan ve Erdem Hareketi, Köy-Der, Kültür Memur Sen, Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Öğ-Der, Özgür-Der, Özgür Eğitim Sen, Sahabe- Der, Sağlık Sen, Sek-der, Ş.Ali Haydar Bengi Klt.Der. Şafak Der, Şefkat Der, Şura Der, Toç Bir Sen, Ulaştırma Memur Sen, Yeni İhya Der, Yetim Der, Yusufi Der, Din-Bir-Der, Cansuyu Der (Osman İçli-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir