• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
Öğrencilerden atık pil kampanyasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani ilçesindeki Atatürk Ortaokulu öğrencileri atık pilleri toplama kampanyası kapsamında 48 kilo pil topladı.


"Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla başlatılan kampanyaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin atık pilleri getirmelerini teşvik için 15 pil getiren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Çevre ve Yeşili Koruma Kulübü öğretmenleri Mehmet Özkan ve Murat Demirci'nin yürüttüğü kampanyada toplanan piller okullararası atık pil toplama yarışması kapsamında Diyarbakır'a gönderildi.


Kampanya hakkında bilgi veren Mehmet Özkan, "Amacımız atık pillerin doğaya vereceği zararları önlemektir. Atık piller doğaya bırakıldığında sadece toprağı değil, su ve havayı da kirletiyor. Kanserojen maddeler içeren piller çeşitli hastalıkları beraberinde getiriyor" dedi.


Atık pil toplama kampanyasının öğrencilerde çevre bilinci oluşturacağını belirten Murat Demirci, "Atık pilleri toplama kampanyası sayesinde piller doğaya zarar vermemiş oluyor. Ayrıca öğrencilerimizde çevre bilinci oluşuyor. Öğrencilerin pilleri getirmelerini teşvik için getirilen her 15 pil için öğrencilerimize kalem ve çeşitli hediyeler veriyoruz" şeklinde konuştu. (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir