• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
‘Faili Malum Cinayetler’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber-Yorum

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2008 yılında yapılan kazılar sonucu bulunan kemikler nedeniyle faili meçhul cinayetler kapsamında Mardin savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan kazılar neticesinde ortaya çıkan insan kemiklerinin kimlere ait olduğu da netlik kazanmaya başladı.

Radikal Gazetesinin haberine göre “1995 yılında Kızıltepe Belediyesi’nde zabıta memuru olarak görev yapan Şemsettin Yalçınkaya ve kardeşi Nejat Yalçınkaya, evlerine gelen bazı kişilerce, o dönem bölgede gözaltılarda yaygın kullanılan ‘Toros’ araca bindirildi. İki kardeşten bir daha haber alınamadı.”

2008 yılında faili meçhul cinayetler kapsamında Katarlı köyünde yapılan kazılar neticesinde bulunan kemiklerin Yalçınkaya kardeşlere ait olduğu ortaya çıktı.

1995 yıllarında Kızıltepe Jandarma komutanlığını yapan ve şuanda ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Albay Atilla Uğur bir numaralı şüpheli olarak gözüküyor.

Pe ki, faili meçhul cinayetler sadece Katarlı Köyü ile sınırlı mı? Hayır!

Benzer soruşturmalar kapsamında Mardin’in Derik ilçesinde de 1995 yılında Jardarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 9 kişininde toplu mezarlarına Dargeçit Bağözü Köyü’nde kuyu içerisinde yanmış insan kafası ve kemiklere raslandı.

Ciddi araştırmalar yapıldığı takdirde özellikle Güneydoğu’da 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlere kurban giden kişilerin cesetlerine rastlanılabilir. Fakat cinayetleri araştırmak yerine bu cinayetleri birilerinin üzerine yıkmak daha kolay ve pratik olduğu için bugüne kadar hep bu yöntem kullandı.

Kolaycılığı ve toptancılığı tercih eden sistem ve yandaşı medya grubu, 90’lı yıllarda yaşanan faili meçhuller için mütedeyyin insaları adres gösterdi. Bu nedenle de 1990-2000 yılları arasında binlerce Müslüman haksız yere gözaltına alınıp, işkencelere maruz kaldı.

Şimdi ergenekon davasında yargılanan sanıkların bir kısmının 90’lı yıllarda Güneydoğu’da yaşanan faili meçhullerin bire bir müsebbibi olduğu ortaya çıkarken, bu faili meçhul cinayetler nedeniyle haksız yere cezaevine atılan binlerce insanın hesabını kim verecek?

Faili meçhul cinayetlerin failleri belli olduğuna göre birileri hala neden faili meçhul cinayetler için ısrarla mütedeyyin insanları suçlamaktadır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir