• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Hangi Dine Mensupsunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesut Gözlü - Haber/yorum

Nursel Aydoğan, kadına gösterilen şiddetin sebebi olarak İslam dinini adres gösterirken, aynı zaman da İslam dininden de habersiz olduğunu yaptığı açıklamalarla göstermiş oldu.

Aydoğan yaptığı açıklama da “Dinimizde kadının omzunda, boynunda şeytan yuva yapar. 15 günde bir o yuvayı dağıtmak gerekiyor deniyor. Yani 15 günde bir kadının omzunda ve boynunda yuva yapan şeytanı dağıtmak için şiddet uygulamak ve kadını dövmek gerekir deniyor. Biz kadınlar, bu tür şiddetin meşrulaştırma politikalarına karşıyız. ”

Aydoğan, yaptığı açıklamaya “dinimizde” diye başlıyor. İslam’da kadının yeri ve önemi belliyken Aydoğan’ın hangi dine mensup olduğunu anlamış değiliz. Aslında Bdp’li milletvekillerin, belediye başkanlarının, il başkanlarının yatırımlarını/yardımlarını nerelere yaptığını, kimleri sık sık ziyaret ettiklerine bakarsak dinlerini de anlamış oluruz.

Nursel Aydoğan, yaptığı bu açıklamadan sonra Paskalya Bayramı nedeniyle Mardin’de Deyrulzeferan Manastırını ziyaret ediyor. Paskalya bayramı yumurtasını da yemeyi ihmal etmiyor tabi ki… Bdp’liler zaten manastırlara, kiliselere ziyaretler gerçekleştirip oraları onarmayı kendilerine şiar edinmiştir. Bu şiar gereği de Nursel Aydoğan, Baskalya yumurtası yemek için manastırı ziyaret ediyor.

Aydoğan’ın İslam’dan bê haber olduğu açıklamanın devamında kendini gösteriyor. İslam ile politikayı birbirine karıştıracak kadar İslam’dan uzak olan Nursel Aydoğan “bu tür şiddetin meşrulaştırma politikalarına karşıyız” diyor.

Nursel Aydoğan, İslam dininin kadına şiddeti ayda iki defa tavsiye ettiği iddiasından sonra çözüm önerisini de geçikmiyor. Bakın kadınlar şiddetten nasıl kurtulacakmış?

“Kürt kadınları, bizi yaratan bizi bugünlere getiren, bizi özgürleştiren ‘Sayın Öcalan’ın’ özgür olmadan kürt kadınının özgür olmayacağını burada hep birlikte ifade ediyoruz.”

Nursel Aydoğan, bu açıklamada Öcalan’ı açıkça ilah edinirken “dinimizde” dediği şey sakın Öcalan’ın kürt kadınlarına sunmuş olduğu hayat felsefesi olmasın? Ayrıca kadına şiddette İslam dininin sözde tavsiyeleri olduğunu iddia eden Aydoğan’a dağdaki gerilla kadınlarının ne işi olduğunu da ayrıca sormak lazım…

Özgürlüklerini ve kurtuluşlarını bir kişinin (Öcalan’ın) özgürlük ve kurtuluşuna bağlayacak kadar bağnaz ve dar düşünceli insanların İslam dini hakkında ileri-geri konuşmaları İslam’dan bir şeyler eksiltmez. Lakin herkesin yerine ve konumuna göre konuşması lazımdır.

Ayrıca buradan Bdp’li Nursel Aydoğan’a hangi dine mensup olduğunu sormak lazım. Apoizm mi? İslam mı ?

Bu haberler de ilginizi çekebilir