• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
El Salvador Cumhurbaşkanı Ankara'da: Erdoğan 'talimatı verdim' diyerek duyurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele ile ortak basın toplantısı düzenlendi. İki ülke arasında 6 imza atıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"El Salvador'da büyükelçilik açılması için Dışişleri Bakanı'na talimatı verdim.

İki ülke arasındaki ticaret hacmini ilk etapta 100 milyon dolara, önümüzdeki 5 yıl içinde de rakamı 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

BÜYÜKELÇİLİK AÇILACAK

Bu tarihi ziyaretin Türkiye-El Salvador ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. El Salvador'da büyükelçilik açılması için Dışişleri Bakanı'na talimatı verdim.

El Salvador'un kalkınmasına desteğimiz sürecek. Sağlıktan eğitim ve tarıma kadar destek vermeye devam edeceğiz. El Salvador ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz salgına rağmen ciddi oranda arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin, "Bölgede istiyoruz ki barış egemen olsun, bunun dışında farklı olumsuz gelişmeler gerçekleşmesin. Temennimiz bir an önce Sayın Putin ile Zelenski'yi bir araya getirebilmek, yüz yüze görüşme yapmalarını temin etmek." diye konuştu.

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele'nin açıklamaları ise şöyle:

20 yıl önceki Türkiye bugünkü Türkiye değil. Bizim ülkemiz küçük ticaret hacmimiz küçük ama ekonomimizi beş yılda yüzde 80 arttırdık. Herkes Türk kültürünü Türk tarihini tanıyor. Sebebi ne? Türkiye'nin hızlı büyümesi. Güçlü ruhlu insanlarınız var ama lidere de ihtiyacınız var. Erdoğan'da böyle bir lider. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nazik daveti için teşekkür ediyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir