• DOLAR 32.557
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2437.206
  • ...
Öğrencileri darp ettiği iddia edilen okul müdürüne 6 yıl hapis istemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, geçtiğimiz aralık ayında İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan Şener Birsöz İlkokulunda meydana geldi.

İddialara göre okul müdürü A.K. koridorda çocukların kulağını çekmiş, ardından odasında darp etmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede; şüpheli okul müdürünün mağdur F.A.B. ve A.Ş.'yi ayrı ayrı duvara yaslayarak havaya kaldırdığı, tokat attığı ve kafasını duvara vurduğu anlatılırken iki öğrenciye yönelik hakaretlerde bulunduğu öne sürüldü.

Hazırlanan iddianamede, mağdur çocukların suçun gerçekleştiği tarihte 9 yaşında oldukları ve Adli Tıp Kurumu raporuna göre mağdurların kendilerine yönelik gerçekleştirilen eyleme karşı beden ve ruh bakımından kendilerini savunabilecek durumda olmadıkları ifade edildi.

İddianamede, şüpheli okul müdürü A.K.'nin görevi sebebiyle sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan mağdurlara karşı kasten yaralama eyleminde bulunduğu değerlendirmesi yapıldı.

İddianamede, şüpheli okul müdürü A.K.'nin 9 yaşındaki 2 çocuğa yönelik "nüfuzu kullanmak suretiyle beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan çocuklara karşı kasten yaralama" ve "zincirleme hakaret" suçundan toplamda 1 yıl 3 ay 20 günden 6 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir