• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Şimşek: Saldırıların hedefinde İslam var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharını bahane eden İslam düşmanı çevrelerin özellikle sosyal medya üzerinden Müslümanlara, İslami kurumlara yönelik yoğun bir iftira, karalama ve linç kampanyası başlatmaları büyük tepkilere neden oldu.

“İntihar bahane edilerek İslam ve Müslümanlara saldırılıyor”

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek

Bu çevrelerin söz konusu gencin ölümüne üzüldüklerine inanmadığını belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, intiharın bahane edilerek İslam’a ve İslami değerlere yoğun bir saldırının başlatıldığını söyledi.

Gencecik bir insanın kanı ve ölümü üzerinden İslam’a düşmanlık yapıldığını vurgulayan Şimşek, genç nesilde var olan yozlaşmanın, yaygınlaşan suç oranlarının suçlusu güya İslam ve Müslümanlarmış, bu ülkeye İslam hâkimmiş gibi bir algı oluşturulduğunu ifade etti.

“Toplumdaki bozulmanın sorumlusu sistemin kendisidir”

Şimşek, “Eğer bu gençlerimiz intihar ediyorsa ve tolumun içerisindeki gençlerin çoğunluğu madde bağımlısı ve pek çok kötü hatalıklara müptela olmuşsa sorumlusu sistemin kendisidir İslam değildir.” dedi.

İslam düşmanı çevrelerin yasakçı bir zihniyete sahip olduğunu, amaçlarının Müslümanların önünü kesmek olduğunu belirten Şimşek, halkın bu sinsi oyunların farkında olması gerektiğini söyledi.

“Olay, bir İslam düşmanlığına çevrilmek isteniyor”

Tıp öğrencisi gencin intiharının son günlerde medyada gündem edildiğini belirten Şimşek, “Son günlerde Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenci olarak bulunan bir gencin intiharı medyada gündem olmuş durumda. Bu meseleye baktığımız zaman bütünüyle bir İslam düşmanlığına çevrilmek isteniyor. Hâlbuki meseleye baktığımızda bu genç paylaştığı videoda da söylediği gibi yaklaşık 3 senedir bir boşluk ve karasızlık içerisinde, bu manada psikolojik sıkıntıları olan bir genç. Bununla beraber bu genç, bütünüyle ailesinin iyi niyetiyle bir yurda bırakılmış ve böyle bir vukuat meydana gelmiştir” dedi.

“Gencecik bir insanın kanı ve ölümü üzerinden İslam’a ve Müslümanlara saldırıyorlar”

İntihar eden gencin ailesine başsağlığı dileyen Şimşek, “Her şeyden önce biz ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil temennisinde bulunuyoruz. Bu genç için de Allah Teâlâ kendisiyle alakalı merhametiyle merhamet etsin diyoruz. Ancak şuna dikkat çekmek istiyoruz ki bugün basına baktığımız zaman bu konu ile ilgili konuşanların sanki bu olayın suçlusu bütünüyle İslam’ın ve Müslümanların kendisidir diye bir düşmanlık yapılıyor. Gencecik bir insanın kanı ve ölümü üzerinden İslam’a ve Müslümanlara saldırıyorlar. Bu saldırı büyük bir saygısızlık ve garabettir. Çünkü bugün bu ülkeyi idare eden sistem İslami bir sistem değildir. Eğer bu gençlerimiz intihar ediyorsa ve toplumun içerisindeki gençlerin çoğunluğu madde bağımlısı ve pek çok kötü hatalıklara müptela olmuşsa sorumlusu sistemin kendisidir, İslam değildir. Zira bu ülke İslam’la idare edilmiyor. Bunu böyle bilmek lazımdır.” ifadesini kullandı.

Sözlerinin devamında Şimşek şunları söyledi: “Bugün bu olayı sebep göstererek İslam’a, Müslümanlara ve İslami kurumlara saldıranların niyetinde bu gencin ölümü ile ilgili duydukları bir acı yoktur. Bütünüyle bu olayı bahane edip Müslümanlara ve İslam’a saldırmaktırlar. İslam’a saldıran insanların şu anda gençliğin içinde bulunduğu buhranlardan şikâyet ettiklerine şahit olmadık. Bugüne kadar toplumdaki fuhşiyattan ve gençliğin içinde bulunduğu kötülüklerden şikâyet ettiklerini görmedik. Ama en ufak bir sebep buldukları zaman İslam’a ve Müslümanlara saldırabiliyorlar.”

“Yasakçı zihniyetin amacı İslami kurumları kapatıp Müslümanların önünü kesmek”

İslam düşmanı çevrelerin amacının İslami kurumları kapatmak olduğunu vurgulayan Şimşek son olarak şunları söyledi:

“Bu bir kin ve düşmanlıktır. Bütünüyle Müslümanların önünü kesmek istemektir. İslami kurumları kapatmaktır, çünkü bunların işi gücü İslam’ı yasaklamaktır. Bu zihniyet yasakçı bir zihniyettir. Bundan dolayı Müslümanların bu tür saldırılara karşı uyanık olmaları ve bu oyunlara gelmemesi lazım, İslam’ın özünde insanların ıslahı vardır, huzur vardır, sükûnet ve barış vardır. Fakat biz bugün bu eserleri görmüyor ve gençlik bir tehlike çerisindeyse şüphesiz ki sorun var olan sistemin neticesidir. Buna dikkat etmemiz lazım ve bunu bahane edip İslam’a ve Müslümanlara saldıranların art niyetten başka bir dertlerinin olmadığını biliyoruz.” (İLKHA)

 







Bu haberler de ilginizi çekebilir