• DOLAR 32.291
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2412.95
  • ...
Filipinler'de aşısızlar toplu taşıma araçlarına alınmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filipinler hükümeti, artan Omicron varyantlı vakalar nedeniyle başkent Manila ve çevre ilçelerde Covid-19 aşısını yaptırmayan sakinlere toplu taşımayı yasakladı.

Ulaştırma Bakanlığı sekreteri Arthur Tugade, yayımlanan genelgeye atıfta bulunarak "aşı yoksa binmek de yasak" uygulamalarının metro dahil tüm yerel toplu taşıma araçlarını kapsadığını söyledi.

Uygulamaya göre kara, hava ve deniz dahil olmak üzere toplu taşıma işletmecileri, sadece tam aşılı kişilere izin verecek veya bilet düzenleyecek.

Toplu taşımaya binmek isteyen kişiler, kimliklerini ve aşı durumlarını kanıtlamaları gerekecek.

Aşıya karşıtı bir alerjisi olduğunu belgeleyenler ise toplu taşımadan istifade edebilecek.

Karar, 17 Ocak'ta tam olarak yürürlüğe girecek.

Karar, özellikle aşı karşıtları ve muhalif grupların tepkisini çekti. Gruplar, bu uygulamayı "yasa dışı" ve "saçma" olarak nitelendirdi.

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte daha önce ülkenin karantina önlemlerini ihlal edenleri tutuklamakla tehdit etmiş ve geçen yıl Delta varyantının yayılması birlikte aşı olmayı reddedenleri hapse girecekleri konusunda uyarmıştı.

Hükümet, Nisan 2020'de ülkede ilk kez karantina uyguladığında Duterte, ülkenin polisine ve ordusuna “sorun çıkaran” herkesi öldürme emri vereceği konusunda da uyarmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir