• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
Sonunda bu da oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş - Doğruhaber 

Özellikle son dönemlerde başıboş köpek vak’alarının ve yasaklı ırkların saldırılarının vatandaş için büyük bir sorun haline geldiği aşikâr.

Bir grup sözde hayvansever, başıboş köpeklere yönelik söylemlere karşı eylem yaptı.

Bu noktada hayvanlara eziyet etmenin dinimizce de doğru olmadığını hatırlamak ve hatırlatmak gerekir. Hayvanları güçleri yetmeyen işler için koşturmak, yormak, dövmek, yüzlerine vurmak, işkence etmek, aç ve susuz bırakmak merhamet ölçüleri ile bağdaştırılamaz. Bu tür davranışlar, derdini anlatamayan canlılar için zulümdür. Canlılara karşı merhametsiz ve acımasız davranmanın ise cezası elbette ağırdır.

Sokak köpeklerinin saldırıları insan canına zarar verecek boyutlara ulaşmış durumda, başıboş hayvanların ve sokaklarda kötü şartlarda yaşayan köpeklerin ıslah edilmiş barınaklarda hayatlarını devam ettirmeleri, çoğalmalarını engellemek için de kısırlaştırılmaları gerekmektedir.

Ayrıca barınaklar arttırılmalı ve şartları iyileştirilmelidir.

Saldırgan ırklarında kontrol altına alınması ve sahiplerine yönelik daha caydırıcı cezaların getirilmesi gerekiyor.

Sokak köpekleri, insanların canını tehlikeye atmakta ve artık bu olaylar birçok insanın hayatında hem ruhsal hem de bedensel olarak tahribatlara yol açmaktadır. İnsanlar sokaklarda yürüyemez, çocuklar korkudan dışarıya çıkamaz hale gelmek üzereler.

2022'de köpek saldırıları nedeniyle  yüzlerce insan hastanelik oldu ve 27 kişi de yaşamını yitirdi.

Sözde hayvanseverler ise hayvanlara asıl vahşeti kendilerinin yaşattıklarını unutmuş durumdalar. Çünkü al besle, bıktığında sokağa sal, evde beslemedikleri hayvanları sokaklara salarak savunmasız birçok insanın ve özellikle çocukların canını tehlikeye attıklarını, aslında alenen yaptıklarının suça yol açtığını unutmuş durumdalar. Hayvanseverlikleri sadece bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda.

Kendisine köpek saldırıp sonra da sokağa çıkıp başıboş saldırgan köpekler toplatılmasın diyeni gördünüz mü?

Cevabı verelim;

Tabi ki hayır.

 Çünkü o köpek onu bir kez ısırmıştır ve ortalıkta gezinmesini istemez.

SOKAK KÖPEĞİ SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEMEYENLER EYLEM YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili belediyelere talimatı sonrası pek çok bölgede çalışmalar başlatılırken bazı belediyelerin hala harekete geçmemesi tepki çekmeye devam ediyor lakin birileri bu sorunu tamamen çözümsüz kılmakta kararlı.

Son olarak İstanbul Kadıköy'de kendilerini hayvansever olarak tanıtan bir grup insan, başıboş sokak köpekleri ve yasaklı ırklar için eylem düzenledi. 

Sonunda bu da oldu. Kimisinin bazı mitinglerde “Hepimiz...” sloganlarının ardından şimdi de sözde hayvanseverlerin  'SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİLDİR' sloganları sizce de garip değil mi?

 Sahipsiz değillerse sokaklarda kalmalarına neden vicdanınız el veriyor? Evleriniz sıcak, eee yemek de var, alın besleyin diyeceğiz ama bunu derseniz hastalık vs. bir sürü bahane sunarlar.

Ama sahipsiz değildir derler, barınaklarda düzgünce bakılmasını, insanlara zarar vermeden yaşamalarına karşılar.

Katılımın az sayıda olduğu eylemde pankartlar taşınarak, "Sokak hayvanları sahipsiz değildir." sloganları atıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir