• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ANNESİNİN KUCAĞINDA ÖLDÜRDÜLER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Filistin'in işgal altındaki bölgelerinde, siyonistlerin Filistinlilere yönelik faili meçhul cinayetleri devam ediyor. Siyonistler son olarak önceki gece biri 4 yaşındaki bir çocuk olmak üzere 2 Filistinliyi katletti.

El-Celil'e bağlı Bi'ru'l-Meksur köyünde parkta oynayan Ammar Muhammed Huceyrat isimli 4 yaşında bir çocuk, işgalcilerin saldırısına uğradı. Çocuğa saldırının bir araçtan gerçekleştirildiği belirtildi. Verilen bilgilere göre saldırı esnasında annesinin kucağında olan çocuğun kafasına ve boynuna birer mermi isabet etti. Saldırıyı düzenleyen işgalcilerin olay yerinden kaçtığı kaydedildi.

BİR FİLİSTİNLİ DAHA KATLEDİLDİ

Bu olaydan sadece birkaç saat önce yine 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan El-Ludd şehrinde 43 yaşlarında bir Filistinli öldürüldü. 

Tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre söz konusu şahıs silahlı saldırıya uğradığında ağır bir şekilde yaralandı ve acilen tedavi için Assaf Harofeh Hastanesi'ne nakledildi. Ancak tıbbi müdahaleler sonuç vermedi ve yaralı hastanede hayatını kaybetti.

İşgal rejimine bağlı polis gücü cinayetin üzerindeki perdenin kaldırılması için bir soruşturma dosyası açıldığını belirtti. 

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER

İşgal rejiminin emniyet teşkilatının bu cinayetlerin üzerine gitmemesi ve gerekli araştırmaları yapmaması faili meçhul cinayetlerin daha da artmasına neden oluyor. 

Siyonist rejim, işgal ettiği bölgelerde ikamet eden Filistinlilere yönelik olarak planlı bir şekilde gerçekleştirilen bu saldırıların ve cinayetlerin üzerine gitmiyor. İşgal rejiminin saldırılara göz yumması siyonist terör örgütlerini cesaretlendiriyor ve saldırıların daha da artmasının önünü açıyor.

Bu politikanın asıl amacının ise bölgedeki Filistinlileri göçe zorlamak ve onların yerlerine siyonist yerleşimcileri yerleştirmek suretiyle ırkçı tasfiye planını hayata geçirmek olduğu biliniyor. 

SİYONİST İŞGAL REJİMİ GEÇEN YIL 1266 ÇOCUĞU ESİR ALDI

Öte yandan siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik saldırılarına dair yeni bir rapor yayımlandı.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, işgal rejiminin 2021 yılında çocuklara yönelik şiddet politikasını belirgin şekilde artırdığını açıkladı.

Geçen yıl binlerce çocuğa şiddet uygulandığını ve esir alınan çocukların sayısında 2020 yılına nispetle yüzde 100'den fazla artış olduğunu belirten Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, 2020 yılında 600 çocuk esir alınırken 2021 yılı içinde esir alınan çocuk sayısının 1266'ya ulaştığını vurguladı.

Merkez, yaptığı basın açıklamasında, siyonist işgal rejiminin gerek esir alma esnasında ve gerekse sorgulama merkezlerinde çocuk yaştakilere yönelik şiddet ve işkence uygulamalarında da büyük artış olduğuna dikkat çekti.

Merkez'in müdürü araştırmacı Riyad El-Eşkar, siyonist işgal rejiminin çocuklara yönelik şiddet uygulamalarının, çocukların direnişe destek vermelerini engelleme, böylece korkak ve güçsüz bir nesil yetişmesini sağlama amacı taşıdığını ifade etti.

İşgal rejiminin çocukların geleceklerini yıkmayı amaçladığını da belirten El-Eşkar, çocuk yaştaki esirlerin çoğunun hasta ve özel ihtiyaçlı kimseler olduğunu, çocuk esirler arasında öğrencilerin de bulunduğunu ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir