• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Tarihte Bugün: 6 Ocak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Ocak’ta dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

0 TARİHİ; Hz. İsa doğdu. Doğum ve ölüm tarihleri ile ilgili olarak kimi tarihçiler ve araştırmacılar farklı görüşler belirtseler de 6 Ocak kabul gören görüşlerden biridir. İsa (as)’ın doğumu milad kabul edilmiştir.

1945: Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı yapan George W. Bush’un babası George Bush, Barbara Pierce (PİRS) ile New York'ta evlendi. Bu evlilikten bir yıl sonra 1946 yılında George W. Bush doğdu ki, ümmet onu Afganistan ve Irak başta olmak üzere İslam Beldelerine Haçlı Saldırıları başlatan katil biri olarak tanımıştır.

1967: ABD’nin hiçbir askeri başarı elde edemediği Vietnam savaşı başladı. ABD, Vietnam da denemeye başladığı napalm bombası ile milyonlarca sivili katletti, milyonlarcasını da hayatları boyunca taşıyacakları napalm yanıkları ile bıraktı.

1984: Türkiye Parasını Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklik ile 'döviz taşımak' suç olmaktan çıkarıldı ve alım-satımı serbest bırakıldı.

1984: Tunus'ta ise ekmek fiyatlarının %125 oranında artması üzerine ayaklanma başladı. 75 kişi öldü. Sıkıyönetim ilan edildi.

 1992: İbrahim Kızmaz Hoca Nusaybin’de şehid edildi. O, İslam davası için titreyen yüreği, bitmek bilmeyen azmi, cesareti ve İslam düşmanları karşısında İslam’ın manevi sancağını bir an bile elden düşürmemesi ile tanındı.

1997: MİT Kontraterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Susurluk Komisyonuna verdiği ifadede ‘devlet yararına her tip insanı kullanabildiklerini’ söyledi.

1998: Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Ahmet Necdet Sezer seçildi.

Sezer,21 Şubat 2001'deki MGK toplantısında dönemin başbakanı Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığını fırlatmasıyla başlayan 2001 Türkiye ekonomik krizinin mimarıdır.

2005: Afyon ilinin adı Afyonkarahisar olarak değiştirildi.

2015: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulunun "Paralel Yapı"ya ilişkin tavsiye kararı aldığını, kararın Bakanlar Kurulundan geçtiğini açıkladı.

2016: Kuzey Kore, hidrojen bombası denediğini açıkladı. Uluslararası kamuoyu, Kuzey Kore'nin bu eylemine tepki gösterdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir