• DOLAR 32.223
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2448.15
  • ...
​Vaaz yapılan sosyal medya hesabını çalarak takipçileri dolandırmaya çalıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son zamanlarda çok takipçili sosyal medya hesaplarını ele geçirip, bunlar üzerinden dolandırıcılık yapanların sayısında artış gözleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır merkezli 6 ilde, çok takipçili sosyal medya hesaplarını ele geçirip, bunlar üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 19 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Dolandırıcıların son hedeflerinden biri, sosyal medya hesabı üzerinden vaaz yapan Ravza Sabah Sırdaş'a ait 100 bin takipçili hesap oldu.

Hesabı çalan şahıs, hemen bankadan Ravza Sabah Sırdaş adına dekont (hesap bilgisi) hazırlayıp, "Selamün aleyküm kıymetli kardeşlerim. Bugün Samet Bey'in tavsiyesi üzerine 47 bin TL yatırım ile 96 bin TL kazanç elde ettim. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi soruyorum. İhtiyacı varsa Samet Bey'e yönlendireceğim." notu ile paylaştı. Paylaşım sonrasında kaç kişinin söz konusu hesaba para gönderdiği ise bilinmiyor.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Sırdaş, geçtiğimiz Cuma akşamı hesabının çalındığını belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Yavuz Aslan adında bir beyefendi, kendini Diyanet Müftülüğünden birisiymiş gibi tanıtarak bana yazdı. 'Hocam sizin hakkınızda şikâyet var. Bir platform var oradan şikâyetleri okuyabilirsiniz, bayağı ithamlarda bulundular' dedi. Ben de tabi ki merak ettim ve durumu eşime söyledim. Diyanetten aradığını söyleyen kişinin hesabına girip baktık ki 32 bin takipçisi var. Unvan olarak da Diyaneti kullandığı için itimat ettim. Bizim iyi niyetimizden istifade etti. Ben de linke tıklayınca hesabımı direkt ele geçirdi."

"Hesabı geri vermek için 20 bin TL istedi"

Sayfasının takipçi sayısı yüksek olduğu için adının kullanılarak insanların dolandırabileceğini düşündüğünü ve hemen eşi ile birlikte önce karakola, ardından da savcılığa başvurduğunu belirten Sırdaş, "Hafta sonu olduğu için mecburen pazartesi gidip savcılığa başvurduk. Şu anda beklemedeyiz. Bu 2 gün içinde benim ek bir sayfam vardı. Oradan bana yazanlar oldu. Hesabı çalan adam benim adıma bir dekont hazırlamış ve 'adıma şu kadar para yollandı, size de tavsiye ederim' gibi ifadeler kullanmış. Sayfamdaki insanlardan beni tanıyanlar biliyor, yıllardır nasihatten başka bir şey söylemiyorum. Bazıları fark etmiş ama sayfamda 100 bin takipçim var. Bazılarını dolandırmasından korkuyorum."

"20 bin lira verirsen hesabını geri vereceğim!"

Dolandırıcıyla, ek hesabından iletişime geçtiğini anlatan Sırdaş, "Ek hesabımdan o adama yazdım. 'Geri verin hesabımı lütfen' diye fakat adam bana, '20 bin lira verirsen hesabını geri vereceğim' dedi." ifadelerini kullandı.

"Kimsenin mağdur olmasını istemiyorum"

Sırdaş, "Takipçiler beni birebir tanımadıkları için ek hesabımı da çoğu kişi bilmiyor, çok fazla takipçi yoktu sayfada. Dolayısıyla bazılarını kandırmış olabilir çünkü bazı takipçilerim dolandırılmaktan son anda kurtulduklarını belirttiler.4 gündür tansiyonum yükselmişti, kendimi zor teskin etmeye çalıştım. Vardır bunda da bir hikmet dedim ama kimsenin benim vesilemle benim sayfam yüzünden dolandırılmasını istemiyorum. Şu anda dolandırılan var mı bilmiyorum, inşallah yoktur. Dolandırıldığını belirten bir mesaj almadım henüz. Ben de çok üzülürüm, kimsenin mağduriyet yaşamasına neden olmak istemiyorum. Sağ olsunlar yüksek takipçisi olan sayfalar benim bu durumumu paylaştı  ve destek oldu. Emime Şenlikoğlu hocam, Ahmet Bulut hocam gibi insanlar da sağ olsunlar beni desteklediler." diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir