• DOLAR 32.222
  • EURO 34.71
  • ALTIN 2446.744
  • ...
Kanada'da Covid-19 önlemleri yeniden sıkılaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanada'da Ontario Eyaleti Başbakanı Doug Ford, salgında geçen yıl 2. dalga için uygulanan önlemlere geri döndüklerini belirtti.

Başbakan Ford, 5 Ocak'ta başlayacak kısıtlamaların 21 gün boyunca devam edeceğini vurguladı.

Buna göre, eyalet genelinde 5 Ocak'tan itibaren spor salonları kapatılacak, lokantalar içeride müşteri kabul etmeyecek, süpermarketlerde yarı yarıya müşteri kısıtlaması uygulanacak.

Eyalette tüm okullar 17 Ocak 2022'ye kadar yüz yüze eğitime kapatılırken, dersler çevrim içi olarak devam edecek. 

Sosyal toplanma limitleri iç mekanlarda 5, dışarıda ise 10 kişiye indirilecek. İşletmeler ve kuruluşlar için ofiste olmalarına gerek olmayan çalışanların uzaktan çalışmasını sağlamaları zorunlu olacak.

Kapalı mekan düğünleri, cenaze törenleri, dini hizmetler, ayinler ve törenlerdeki kapasite, bina kapasitesinin yüzde 50'si ile sınırlı olacak.

Alışveriş merkezleri de dahil olmak üzere perakende ortamlarına yüzde 50 kapasiteyle çalışma izin verilecek. Berber, kuaför ve diğer kişisel bakım hizmetlerinin yüzde 50 kapasiteyle çalışmasına izin verilirken saunalar, buhar odaları ve oksijen barları kapatılacak.

Restoranlarda ve diğer yiyecek veya içecek işletmelerinde kapalı mekanda yemek yemeye izin verilmezken; paket servis, arabayla geçiş ve teslimat ile açık havada yemek yeme serbest olacak.

Kapalı konser salonları, tiyatrolar ve sinemalar kapatılacak ancak provalara ve kayıtlı performanslara kısıtlamalarla izin verilecek.

Hastanelerde, acil olmayan tüm ameliyatlar ileri tarihlere ertelenecek ve acil Covid-19 vakaları için yatak sağlanacak.

Kanada genelinde 27 Aralık 2021'de 2 milyon 28 bin 393 olan vaka sayısı, bir haftalık dönemde 239 bin 848 artışla 2 milyon 268 bin 241'e çıktı.

Kanada'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 384'e yükseldi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir