• DOLAR 32.382
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2397.855
  • ...
LYS öncesi dershane müdürleri ile toplantı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir ve Mersin merkez ilçedeki dershane müdürleri katıldı.

Mersin`in eğitim alanında birçok başarılara imza attığını dile getiren Gül, "2 yılda üst sıralara tırmanarak TÜBİTAK Bölge Merkezini Adana`dan Mersin`e getirecek bir başarıya ulaştık. 2013 yılının Mart ayı içerinde ilk kez bölge sergisi Mersin`de yapıldı. 2013`de de bütün bölgeler içerisinde 9 proje ile en fazla projeyi Mersin gönderdi. Okul öncesi eğitim ise diğer bir başarı örneği oldu. Ülke genelinde 2010 yılında 49`uncu sıradaydık. 2012 yılında ilk 10`a girme hedefi koyduk. 5 yaş grubunda Türkiye Birincisi olarak büyük bir başarı sağladık" diye konuştu.

Her alanda olduğu gibi YGS`de de hedefler belirlendiğini ancak hedeflerin yakalanamadığını açıklayan Gül, "Türkiye`de ilk 5`e girme hedefi koyduk. Baktığımızda bu hedefin yakalanamadığını görüyoruz. Bunun nedenlerini görüşmek üzere buradayız. Bu sonuçlar üzerine okul idarecileri ile toplantılar yaptık. Bize anlatılan nedenlerden biri sınavda çıkan soru tipleri ile dershanelerin soru tipleri arasında farklılık olması bir diğeri ise genel liseye giden öğrenci sayılarının düşerken mesleki ve teknik eğitimde okullaşma oranlarının artmasıdır. Gerçekten de 2007 yılında öğrencilerimizin yüzde 79`u genel liseye yüzde 21`i mesleki eğitime gidiyordu. Şu an ise öğrencilerin yüzde 56`sı genel lise yüzde 44`i mesleki eğitimde öğrenim görüyor" diye konuştu.
(Osman Öksüz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir