• DOLAR 32.269
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2436.557
  • ...
SON DAKİKA
Kurtulmuş: Esas yobazlık...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 4-6 yaş dönemindeki Kur'an eğitimine yönelik sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Yüzde 99'u Müslüman olan milletin kutsal kitabı olan Kur'an eğitimini hedef alarak 4-6 yaşındaki çocukların okul öncesi eğitimlerini hazmedememiş olduğunun dışa vurumunu her şekilde anlatarak, ama ondan daha da önemlisi Kur'an eğitimini Ortaçağ karanlığının bir parçası olarak anlatma zihniyeti gerçekten son derece karanlık, son derece Ortaçağ'ı temsil eden bir CHP zihniyetidir. Hem helalleşmeden bahsedeceksiniz hem halkın neredeyse tamamının kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in eğitimini Ortaçağ zihniyeti olarak değerlendireceksiniz... Hem Türkiye'de halkın geniş kesimleriyle barışmaktan bahsedeceksiniz hem de bu barışmanın en temel unsurlarından birisi olan milletin manevi değerleri üzerinde yeniden kenetlenmeyi göz ardı ederek Kur'an eğitimini karşınıza alacaksınız. Ancak sadece Kur'an eğitimini karşısına almak değil, Kur'an ile yoğrulan bir eğitim sisteminin bir 'Çağ dışı zihniyet' olduğunu ifade etmek esas çağ dışılıktır, esas gericiliktir, esas yobazlıktır ve Cumhuriyet Halk Partisinin ortaya koymuş olduğu bir zihniyettir."

Bu zihniyetin neredeyse iki asırdır aynı argümanla konuştuğunun altını çizen Kurtulmuş, Batı karşısında Osmanlı'nın geri kalmasının gerekçesi olarak da benzeri örnekler gösterildiğini dile getirdi.

Kurtulmuş, "Bu zata şunu da söylemek lazım: O kadar cahilce söylenmiş bir sözdür ki tamam siyasi bakımdan gözünüz kararmış bunları söylüyorsunuz ama şöyle bir uygarlık tarihini okuyun, medeniyet tarihine gidin bakın. Dünyanın en büyük medeniyetlerinden ikisi olan birisi doğudaki Maveraünnehir medeniyeti, diğeri de Avrupa'nın en batısında, Avrupa'daki tarihçilerin bile Avrupa rönesansının kaynaklarından biri olarak gösterdiği Endülüs Emevilerinin nasıl geliştiğine bakın." dedi.

Milletin değerleri ve inançlarını "Ortaçağ karanlığı" diye nitelendirenlerin, Hasan El-Harakani'ye, Harezmi'ye, İbni Haldun'a, Uluğbey'e, Ali Kuşçu'ya, Mimar Sinan'a, Hacı Bektaşı Veli'ye ve Hacı Bayramı Veli'ye bakmasını isteyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisinin Sayın Genel Başkanına ifade etmek isteriz ki eğer helalleşmeyi gerçekten ciddi bir şekilde düşünüyorsanız önce kendi arkadaşlarınıza şöyle bir fren yapın. Bu arkadaşlarınızın her gün milletten özür dileyecek, milletin değerleriyle kavga ve mücadele görüntüsü içerisinde bazı sözleri sarf etmelerinin önüne geçin. Bu millet her sözden ciddiyet bekler. Helalleşme sözünü ortaya atıp ondan sonra bildiğiniz o eski 28 Şubat zihniyetini, o eski Batıcı zihniyeti ortaya koymasını da bu millet ibretle takip eder. Güçlü bir şekilde yolumuza devam etmek zorundayız. Milletin değerlerini, milletin medeniyetini sahiplenerek bugünlere kadar getiren bu siyasi kadronun bundan sonra da çok güçlü olmak gibi bir mecburiyeti vardır. onun için diyoruz ki sakın gevşemeyin. Sakın ha bunlar nasılsa bir şekilde hesaplaşıyorlar başka bir şekilde milletin değerleriyle barışıyorlar sakın zannetmeyin. Cumhuriyet Halk Partisi aynı Cumhuriyet Halk Partisidir. Nasıl namus sözü vermelerine rağmen binlerce vatandaşı kapının önüne koydularsa hiç şüpheniz olmasın ki zihinlerinin arkasında hala 28 Şubat'ın o karanlık, Ortaçağ zihniyetli ikna odaları vardır. Hala zihinlerinin arkasında başörtülü vatandaşlarımızdan rahatsızlık duyan o maalesef gerici, yobaz zihniyetleri vardır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir