• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Van'da 30 Pitbull cinsi köpek koruma altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Bakım Evinde koruma altına hayvanlar ve tedavi süreçleri ile ilgili bilgi veren Bakım Evi Başhekimi Veteriner Hekim Özge Kerem, Hayvan Bakım Evinde yüzlerce hayvanın bakım ve tedavilerinin yapıldığını belirtti.

Son zamanlarda çıkan olaylardan sonra evlerinde tehlikeli ırk köpekleri besleyen kişilerin bu köpekleri sokağa bırakmaya başladığını ifade eden Kerem, son 3 gün içerisinde 5 tane Pitbull şikâyeti aldıklarını söyledi.

 

Bu Pitbull'ların genelde okul çevrelerinde dolanan hayvanlar olduğuna dikkat çeken Kerem, "Eğer vatandaşlarımızın ellerinde tehlike arz eden ırk köpeklerden herhangi biri varsa ya da bunları besliyorlarsa, bunları sahiplenmişlerse önce İlçe Tarım Müdürlüklerinden kayıtlarını yaptırsınlar. Eğer bakmak istemiyorlarsa da sokağa bırakmasınlar. Sokağa bırakmak yerine bize teslim etsinler, biz burada gerekli bakım ve beslenme koşullarının tamamını seve seve karşılarız." dedi.

"Pitbull'lar diğer köpeklere göre daha saldırgandır"

Pitbull'ların daha çok dayak yiyerek ve insanlardan işkence görerek yetiştirildikleri için ve çoğunlukla sokaklarda dövüştürüldükleri için sokakta bulunan bu tür köpeklerin genelde saldırgan olduklarını dile getiren Kerem şunları söyledi:

 

Sokağa terk edilen köpekler diğer köpeklere nazaran daha saldırganlar. Bu köpekler sokağa bırakıldıklarında daha fazla tehlikeli oluyorlar, insan ve çevre sağlığı için de daha tehlikeli duruma geliyor. Ya tarım il ve ilçe müdürlüklerine kaydetsinler ya da artık beslemek istemiyorlarsa bize bıraksınlar. Biz burada zaten son 3 günde 5 tane Pitbull şikâyeti aldık ve hepsine de müdahale ettik. Ekiplerimiz 7/24 sahada çalışıyorlar. Genellikle sokakta başıboş dolaşan Pitbull görüyoruz. Burada en son dün 3 tane Pitbull gördük ve o rakamla beraber şu an 30 tane Pitbull'umuz var.

"Pitbulları sokaklara bırakmayalım"

Kerem, "Bakım evimizde 30 tane tehlike arz eden köpeğimiz var. Bunlardan 13 tanesi sokağa terkedilmiş başıboş halde ekiplerimizin getirdiği köpekler. 3 tanesi sahibi tarafından bize teslim edildi. 6 tanesi savcılık kararı ile polis ve jandarma eşliğinde el koyduğumuz köpeklerdir. Evdeki gibi olmaz ama biz burada onların bakım, beslenme gibi gereken bütün ihtiyaçlarını karşılamak için buradayız. Köpekleri sokağa terk etmek yerine bize teslim etseler çok daha iyi olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir