• DOLAR 32.338
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2244.01
  • ...
Araştırmacı-Yazar Yaman: Aile bizim son kalemizdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta aile konusu ele alındı. Konferansa halk yoğun katılım gösterdi.

Sunuculuğunu İbrahim Halil Kas’ın yaptığı konferans Ahmet Durmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Mehmet Taş “Ailem benim cennetim” temasıyla düzenledikleri konferansın hayırlara vesile olmasını diledi.

“Ailem benim cennetim”

Ailenin toplumun en önemli parçası olduğunu ifade eden Taş, “Aile; sadece karşı cinse duyulan fiziki bir ilgi sonucu ortaya çıkan bir kurum değildir. Aile; yalnızca maddi beklentiler ve maddi ihtiyaçlar üzerinden kurulmaz. Gerek erkek gerek bayan gerekse çocukların ruhen, aklen, kalben ve bedenen huzur buldukları ve yardımlaştıkları bir birlikteliktir. Aile; erkek kadın ve çocukların mutluca yaşadıkları kutsal bir mekandır, kaledir. Aile; öncelikle sevgiye ve saygıya dayanır. Şüphesiz insanın mutlu olabileceği en yüce, en güzel duygu Allah sevgisidir. Bu yüce sevgiden kaynaklanan Allah için sevebilme duygusu daha büyük bir mutluluktur. Eşler birbirlerini Allah için sevdikleri zaman yalnızca bu dünyada birbirlerine belirli bir süre birlikte olabilecekleri eşler olarak bakmazlar. Eşlerini aynı zamanda ahirette de birlikte olacakları ebedi dostları olarak görürler. ‘Ailem benim darul Erkam un, ailem çocuğumun okulu ve ailem benim cennetim’ diyelim.” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, aile sahip çıkılması çağrısında bulundu.

“Aile bizim son kalemiz”

Ailenin toplumun temel taşı ve kalesi olduğunu ifade eden Yaman, “Aile bizim son kalemiz, biz bu kaleyi koruyacağız. Biz bu kaleyi imanla, salih amelle, hakkı ve sabrı tavsiye ederek koruyacağız. Biz bu kaleyi dua ile koruyacağız. Biz bu kaleyi gerekirse önüne diziliriz, kendimizi önüne bırakacağız, bizatihi koruyacağız. ‘Yapmayın, etmeyin’ diyerek bu kale önünde kendimiz duracağız. Biz bu kaleyi korurken, birileri bize, ‘ortaçağ karanlığında’ diyecekler. Siz ortaçağın karanlığındasınız’ diyecekler. ‘Çocuklarınızı ortaçağın karanlıklarına götürüyorsunuz’ diyecekler. Bizim le ilahe illallahımıza, süphanallahımıza ve elhamdülillahımıza, ‘çöl dilleri, çöl kelimeleri çöl lisanı’ diyecekler. Ama biz o kalenin üzerinden ‘le ilahe illallah Muhammeder Resulullah’ demeye devam edeceğiz. Biz bu kaleyi koruyacağız. Bu kalenin zarar görmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu kaleye şu anda teknoloji ile bombalar, füzeler atılabilir. Bu kaleye sosyal medya ve internet ile saldırabilir. Bu kaleye ahlaksızlıkla, anlamsızlıkla ve ayarsızlıkla saldırabilir. Ama biz hiçbir zaman rabbimizin izni, keremi ve lütfu ile bu kaleyi savunmasız bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Eşlerin birbirlerine karşı iyi davranmalarını da tavsiye eden Yaman, erkek ve kadının birbirlerinin tamamlayıcısı olduğunu vurguladı.

Grup İnzar sanatçılarının ilahi ve ezgi seslendirdiği konferans yapılan duanın ardından sona erdi.

Konferansa HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve yönetiminin yanı sıra STK yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir