• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
Söz ve Kalem dergisi ocak sayısında "zaman" konusunu işledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aylık olarak okuyucusuyla buluşan ve yazar kadrosunda sadece genç yazarların olduğu gençlik dergisi Söz ve Kalem, ocak ayı dosya konusunda, zaman konusunu ele aldı.

Dergi bu ay, zaman mefhumunun insana verilen en değerli ve en kıymetli nimetlerden biri olduğu, yaratılış gayesi Allah’a kulluk ve iyi işler yapmak olan insan için zamanın ne denli değerli olduğuna dikkat çekiliyor.

Öneminden dolayı saniye, dakika, saat, gün, hafta, ay, yıl gibi dilimlere bölünen zamanın her bir saniyesinin insan için ehemmiyetli olduğu bundan dolayı Müslümanın zamanın her bir parçasını programlamak ve zamandan olabildiğince faydalanmaya çalışmak zorunda olduğu konularının ele alındığı dergide; modern dönemde her ürünün zamanı öldürme aracına dönüştüğü, herkesin ve her şeyin en değerli sermayemiz olan zamanımızı bizden almanın çabası içerisinde olduğu bu nedenle bizlerinde bu kıymetli hazinemizi korumak ve en verimli şekilde değerlendirmek için azami gayret gösterilmesi gerektiği vurgusu yapılıyor.

"Zaman insana bahşedilmiş en kıymetli nimet olduğu gibi hesabı zor verilebilecek bir nimettir"

Zamanın, Allah'ın insana sunmuş olduğu en kıymetli nimetlerinden olduğunun altının çizildiği dergide şu ifadelere yer verildi:

Çünkü insanın Allah’a kulluğu bir nizama, bu nizamda zamana bağlıdır.  Zaman, insanın bu dünya hayatındaki en kıymetli kazancı olduğu gibi, diğer dünya da kendisine sorulacağı şeylerden bir tanesidir. Peygamber efendimizin 'İnsanoğlu şu beş şeyden hesaba çekilmeden Rabbinin huzurunda kımıldayamaz' dediği beş şeyden zaman ile alakalıdır. Haliyle zaman insana bahşedilmiş en kıymetli nimet olduğu gibi hesabı zor verilebilecek bir nimettir. Öneminden olsa gerek saniye, dakika, saat, gün, hafta, ay, yıl gibi dilimlere böldüğümüz zamanın her bir saniyesi insan için ehemmiyetlidir. Bundan dolayı Müslüman, zamanın her bir parçasını programlamak ve zamandan olabildiğince faydalanmaya çalışmak zorundadır.

"Modern dönemde her ürün zamanı öldürme aracına dönüşmektedir"

Müslüman gençlerin; yaşadığı tüm zamanını şuurlu, verimli ve hakkını verecek şekilde geçirmesi gerektiği belirtilen dergide, "Bu hassasiyet gözetilmediği takdirde kişi akıp giden zamanını boşa geçirmiş olacak ve adeta bir servet mesabesinde olan zaman ziyan edilmiş olunacaktır. Ömür sermayesi, Allah’a kulluk yapmak için insana verilmiş sınırlı bir zaman dilimidir. Bundan ötürü, bizler Allah’a kulluk için verilen bu sermayeyi sanki bu dünyada ebedi yaşayacakmışız gibi dünyayı ve dünyalıkları elde etmek için sarf edemeyiz. Modern dönemde her ürün zamanı öldürme aracına dönüşmektedir. Herkes ve her şey en değerli sermayemiz olan zamanımızı bizden almanın çabası içerisindeyken bizlerde bu kıymetli hazinemizi korumak ve en verimli şekilde değerlendirmek için azami gayret göstermeliyiz." ifadelerine yer verildi.

Dergide kimler ne yazdı?

Zaman konusunun işlendiği Söz ve Kalem dergisinde bu ay; Orhan Özsoy "İslam İrfan Geleneğinde An / Zaman ve Mekân", Ahmet Karaduman "Asra And Olsun Ki!", Yusuf Yetiş "Kapitalizmin Zamansal Tezahürleri", Hüseyin Gülsever "Kendini Bil, Gayrete Yol Göster" ve Selman Talayhan "Zaman Ne de Çabuk Geçiyor…" başlıklı yazı kaleme aldı.

Dergide ayrıca analiz, gezi yazısı, kütüphaneden notlar, bilim ve teknolojiye dair önemli yazılar yer alıyor.

Söz ve Kalem dergisi matbu olarak okuyucuyla buluşmanın yanı sıra dileyen okuyucular derginin dijital haline de ulaşabiliyor. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir