• DOLAR 32.414
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2383.346
  • ...
Gazetenin muhabiri Cumhuriyet Gazetesi'nin iç yüzünü açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyuran Kemalist Cumhuriyet Gazetesinin muhabiri Seyhan Avşar gazetenin aslında iddia ettiği gibi özgürlükçü olmadığını gözler önüne serdi.

Cumhuriyet Gazetesi genel yayın yönetmenliğinden alınan Aykut Küçükkaya'nın yerine  Alev Coşkun'un getirilmesine tepki gösteren Avşar, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile gazeteye veda ettiğini duyurdu.

Veda mesajında, "Bir yaz günü büyük bir heyecanla kapısından girdiğim Cumhuriyet'e 6 yıl sonra soğuk bir kış günü heybemde bolca dava ile veda ediyorum. Aykut Küçükkaya ve ayrılan diğer arkadaşlarım olmadan yoluma devam etmem mümkün değil” ifadelerine yer verdi

Cumhuriyet Gazetesinde fikir özgürlüğünün olmadığına dikkati çeken  Avşar, “Gazetem adına ise gerçekten üzgünüm. Cumhuriyetin editoryal bağımsızlığı bir vakıf başkanının iki dudağının arasında olmamalı. Şimdiye kadar muhabiri olarak bu duruma karşı boyun eğmedim, bundan sonra da bir okuru olarak yanlış bulduklarımı söylemeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Seyhan Avşar Cumhuriyette yaşananları şu şekilde açıkladı

Ekran Resmi 2021-12-25 09.54.06

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir