• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
4 yaşındaki çocuk ölümle pençeleşiyor BU TERÖRE KİM DUR DİYECEK?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HABER MERKEZİ

Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin site bahçesinde saldırdığı 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralandı. Köpekleri besledikleri belirlenen 5 kişi ile site güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

Korkunç olay önceki akşam Şahinbey ilçesinde meydana geldi. Bir sitede oturan 5 kişiye ait 2 köpek, site çalışanının 4 yaşındaki çocuğuna saldırdı. Köpekler küçük Asiye Ateş'i baş ve boğaz bölgesinden hayati tehlike oluşturacak şekilde yaraladı. Çığlıkları duyan vatandaşların yardımı sonucu güçlükle kurtarılan çocuk, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından özel hastaneye sevk edilen Asiye Ateş'in tedavisi sürüyor. Önceki akşam saatlerinde geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan çocuğun durumunun iyiye gittiği belirtildi.

VALİLİK OLARAK BİZ TAKİPÇİYİZ

Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan ve Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin aileyi hastanede ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti. Çocuğun durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Gül, devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini söyledi. "Hepimize geçmiş olsun. Ailenin bundan sonraki hem tedavi hem de diğer süreçlerini valilik olarak biz takip edeceğiz. Kamuoyunda ailemize sanki baskı yapıldığı, baskı altında tutulduğuyla ilgili birçok şey yazılıyor ama bunların doğruluğu yok. Aileyle konuştuk herhangi bir baskı yok. Bundan sonraki süreç adliyeye intikal etmiş. Saklanacak ve gizlenecek bir durum yok. İnşallah tez zamanda yavrumuz sağlığına kavuşur."

PITBULL SALDIRISIYLA İLGİLİ GAZİANTEP VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

4 yaşındaki Asiye Ateş'in yaralandığı pitbull saldırısıyla ilgili Gaizantep Valiliğinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İlimiz Şahinbey İlçesinde 22 Aralık 2021 günü saat: 14.30 sıralarında bir sitede oturan beş şahsa ait iki adet pitbull cinsi köpek, site çalışanının çocuğunu baş ve boğaz bölgesinden hayati tehlike oluşturacak şekilde yaralamıştır. Söz konusu yaralı çocuk, olayın ardından hastaneye sevk edilmiş olup, tedavisine devam edilmektedir. Olaya karışan iki köpek Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir. Olayla ilgili beş şüpheli ve site güvenlikçisi ile toplam altı şahıs gözaltına alınmıştır. Adli ve idari süreç devam etmekte olup, yaralı çocuğun tedavisi ve sonrası Valiliğimiz tarafından takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SAHİPLERİNE 60 BİN TL CEZA YAZILDI

Olayla ilgili 5 kişi ve site güvenlik görevlisi gözaltına alındı. Pitbull sahiplerine 30'ar bin lira ceza kesildi. İki köpek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edilmişti.

ADIM ATILMAZSA NE İLKTİ NE DE SON OLACAK!

Vatandaşlar gözünden koruduğu çocuklarına musallat olan başıboş sokak köpekleri ve bazı kendini bilmezler tarafından beslenen vahşi köpekler için yetkililerin harekete geçmesini bekliyor. Son olayda ölümle burun buruna gelen çocuk ailenin 11 yıl boyunca hasret kaldığı ve tüp bebek tedavisi sonrası doğan ilk ve tek çocuğuydu. Bugüne kadar etkili bir adım atılmadığı köpek saldırısı vakalarıyla ilgili haberler her geçen gün artıyor. Vatandaşlar etkili bir adım atılmasını bekliyor.

HÜDA PAR GAZİANTEP İL BAŞKANI GÖÇER: SOKAK HAYVANLARINA ÇÖZÜM BULUNMALIDIR

Pitbull cinsi iki köpeğin Asiye Ateş'e saldırması üzerine pitbull köpekleri yeniden gündeme geldi. Pitbull cinsi köpek beslemek ve sahiplenmek normalde yasak ve 7 bin 82 lira da cezası var. Ancak buna rağmen sokaklarda ağızlarında ağızlık ve boyunlarda tasma olmadan pitbull cinsi köpekler sahipleri tarafından rahat bir şekilde gezdiriliyor. Ayrıca sokaklarda yaşayan başıboş köpekler de özellikle okula giden çocuklarda ve erken saatlerde işe giden insanlarda tedirginliğe neden olurken, her geçen gün giderek sayıları artan başıboş köpekler ve pitbull cinsi köpeklere bir çözüm bulunması isteniyor. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, başıboş sokak hayvanlarının ve sokakta dolaştırılan hayvanların yaptığı saldırıların her geçen gün daha fazla insana zarar verdiğini ve can güvenliklerini tehlikeye attığını söyledi. Göçer, açıklamasının başında dün site bahçesinde oyun oynarken pitbull cinsi iki köpeğin saldırısı sonucunda ağır yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Asiye Ateş'e ve ailesine "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

SALDIRILAR BİRÇOK VATANDAŞIMIZIN YARALANMASINA VE KİMİSİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇMIŞTIR

Sokak hayvanlarına çözüm bulunması gerektiğini belirten Göçer, "Sahipsiz sokak hayvanlarının şehir merkezlerinde ve toplu yaşam alanlarında artan yoğunluğu, insan sağlığını ve güvenliğini tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır. Özellikle sahipsiz köpeklerin gerçekleştirmiş olduğu saldırılar birçok vatandaşımızın yaralanmasına ve kimisinin ölümüne yol açmıştır. Bu durum aynı zamanda sahipsiz hayvanlar için de ciddi bir tehlikedir. Zira önemli bir kısmı arabaların altında kalarak veya farklı sebeplerle telef olmaktadır. Tüm kısırlaştırma önlemlerine rağmen sayıları hızla artan sokak köpekleri, özellikle park, bahçe, mezarlık ve bazı tenha alanları sahiplenerek sürü psikolojisi içerisinde zaman zaman saldırgan bir tutum alabilmektedirler. Bu nedenle gece saatlerinde yürüyüş yapan, hava aydınlanmadan işe giden, sabah namazı için camilere ulaşmaya çalışan vatandaşlar tedirgin olmakta, özellikle çocuklar saldırıya uğramaktadır. Son olarak şehrimizde iki pitbull cinsi köpeğin Asiye Ateş adında küçük bir kız çocuğuna saldırması, sorunun vahametini gözler önüne sermektedir." dedi.

SOKAK HAYVANLARINA MESKÛN MAHALLERDEN UZAKTA DAİMİ BARINAK VE YAŞAM ALANLARI İNŞA EDİLMELİDİR

Sokak köpeklerinin toplumsal tehdit haline geldiğini belirten Göçer, "5199 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik, sahipsiz hayvanların belediyeler tarafından kalıcı olarak meskûn mahallerden uzaklaştırılmasını ve daimî barınaklara alınmalarını yasaklamaktadır. Dünyanın gelişmiş şehirlerinde sokaklarda sahipsiz bir hayvana, hele ki bu hayvanlar sebebiyle yaşanan saldırılara, can kayıplarına ve trafik kazalarına rastlamak mümkün değildir. Hem insanlar hem de sokak hayvanları için ciddi sorun haline gelen mevcut duruma çözüm bulma anlamında; sokak hayvanlarına meskûn mahallerden uzakta daimi barınak ve yaşam alanları inşa edilmelidir. İlgili mevzuat da bu doğrultuda revize edilmelidir." ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNDAN YOĞUN TEPKİ VAR

Son zamanlarda gerek başıboş bırakılan ve yetiştirilmesi suç olan köpeklerin gerekse de sokak köpeklerinin saldırısı sonucu çok sayıda yaralanma olayı meydana geldi. Köpek saldırısı sonrası trafik kazası geçirip hayatını kaybedenler olduğu gibi yaralanmaların hem fiziki hem de psikolojik etkisini ömür boyu taşıyacakların olması kamuoyunda seslerin yükselmesine neden oldu. Özellikle sosyal medyada çok sert tepkiler vardı.

İşte o tepkilerden bazıları:

Hamdullah Er: "Gaziantep'te pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan minik kızımızın videosuna denk geldim, dehşete kapıldım.

Küçük kızımız ağır yaralanmış, Rabbimden şifa diliyorum.

Başıboş köpek sorunu milli güvenlik meselesi haline gelmiştir. Bu kaçıncı vaka, ARTIK YETER! "

İsa Güvendik: “Gaziantep'te minik Asiye'nin vahşi bir pitbull tarafından saldırıya uğradığı anları dehşet içerisinde izledim.

Yaşanan olay hepimiz için ders olmalı!

Yetkililer artık çocuklarımızın başıboş köpekler tarafından saldırıya uğramasına seyirci kalmamalı.”

Mehmet Ali Önel: “Yeni çıkarılan yasaya göre, yasaklı köpek ırkını sokağa salanlara 30 Bin TL ceza veriliyor.

4 yaşındaki Asiye'ye saldıran iki pitbull için 60 Bin TL ceza kesilmiş.

Cezası 600 Bin olsa neye yarar, bu çocuğun yaşadığı dehşete hangi para cezası kafi gelir!”

Murat Alan: “Asiye Ateş 6 yaşında..

Dün Gaziantep’te pitbull saldırısına uğradı bir çok hayati organı parçalandı.

Yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor..

Sorumluları, göz yumanları, lobilere boyun eğenleri, hiçbir AB ülkesinde olmayan şu vahşeti bize reva görenleri Allah’a havale ediyorum..”

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir