• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
Tarihte Bugün: 24 Aralık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Aralık’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1144: Musul Atabeyi İmadeddin Zengi, Urfa’yı fethederek, Birinci Haçlı Seferi sonunda kurulan Urfa Kontluğu’na son verdi (İmadeddin Zengi, Urfa Kontluğu’na son verdi)

1638: Osmanlı Padişahı Dördüncü Murat, Bağdat’ı ele geçirdi. (Osmanlı ordusu Bağdat’ı ele geçirdi)

1951: Libya, İtalya’dan bağımsızlığını ilan etti (Libya, İtalya’dan bağımsızlığını ilan etti)

1995: Erken genel seçim yapıldı; Refah Partisi seçimden 1’inci parti olarak çıktı. İkinciliği milletvekili sayısı bakımından Doğruyol Partisi, oy oranı açısından Anavatan Partisi aldı. (Erken genel seçim yapıldı)

2014: Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde İslam karşıtı Bodo militanları, Müslümanların çoğunlukta yaşadığı köylere saldırı düzenledi. Düzenlenen 5 ayrı saldırıda, çoğu kadın ve çocuk 52 Müslüman hayatını kaybetti. (Assam eyaletinde katliam)

2016: Terör çetesi işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini “derhal ve tamamen” durdurmasını talep eden karar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ABD’nin ilk kez çekimser oy kullanması ile kabul edildi. Karar, siyonistlere soğuk duş etkisi yaptı. Ancak siyonistler, bugüne kadar olduğu gibi yine BM’yi takmadı ve bildiğini okumaya devam etti. (Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimler)

Bu haberler de ilginizi çekebilir