• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Tarihte Bugün: 23 Aralık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

23 Aralık’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1954: Dünyada ilk böbrek nakli, ikiz kardeşlerin birinden diğerine, Boston’da gerçekleştirildi. Bu, aynı zamanda dünyanın ilk organ nakliydi. (Dünyada ilk böbrek nakli)

1973: Petrol üreticileri Tahran’da toplandı. Toplantıda petrol fiyatlarını yüzde 130 oranında arttırma ve Amerika’yla Hollanda’ya petrol sevkiyatını bir süre için durdurma kararı aldı. (Petrol üreticileri toplantısı)

1990: Yugoslavya’nın üç cumhuriyetinden biri olan Slovenya’da referandum yapıldı; halk bağımsızlık kararı aldı. (Slovenya’da; halk bağımsızlık kararı aldı)

2002: İran’ın Ardestan kenti yakınında Trabzon aktarmalı Ukrayna uçağı düştü; uçaktaki Ukraynalı ve Rus 46 bilim adamı öldü. Düşen uçağın İran’a giden bilim adamlarını taşıyor olması, gözleri sabotaj ihtimaline çevirdi. (Ukrayna uçağı düştü)

2013: Dicle Üniversitesi’nde Kutlu Doğum Etkinliği afişleri asmak isterken PKK’li grupların saldırısına uğrayan ve daha sonra haklarında dava açılan Bilge Gençlik Kulübü üyesi 5 öğrenciye, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme iddiasıyla ceza verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir