• DOLAR 32.313
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2412.116
  • ...
Bitlis'te kar ve fırtına nedeniyle 258 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Karla mücadele çalışması sürüyor. Vatandaşlar damalarda biriken karları temizlerken, belediye ekipleri de kent merkezinde karla mücadele çalışması yürütüyor.

 

Kar yağışının ardından kentte kartpostallık görüntüler oluşurken, araçlar kara gömüldü. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 258 köye ulaşımın sağlanamadığını, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktardı.

Eğitime ara verildi

Bitlis valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçemize bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda bugün öğleden sonra ve salı günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller idari izinli sayılacak." denildi.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle birçok tır karayolunda mahsur kaldı. Yer yer yaralanmaların olduğu kazalar meydana geldi.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji il müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kar yağışının ardından buzlanma, baca zehirlenmesi, çığ tehlikesi ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, vatandaşların tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir