• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Midyat`ta `Eğitimcinin Paradigması` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Meslek Yüksek Okulu tarafından "Eğitimin İnşasında, Eğitimcinin Paradigması" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Midyat Milli Eğitim Şube Müdürü Abdürrahim Demir, Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tarık Demir, Özgür Eğitim-Sen Midyat Temsilcisi Abdulhalim Şahin, Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kocatepe Kültür Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Batman Üniversitesinden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şemsettin Dursun katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tarık Demir, yüksekokul vizyonunun meslek eğitimi ile alakalı olduğunu ve iş alanlarına tekniker ve teknisyen yetiştirdiklerini kaydetti.


Türkiye`de mesleki eğitimin uzun yıllar ihmal edildiğini anlatan Demir, bu nedenle nitelikli kalifiye eleman bulmakta işverenlerin zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. Midyat`ta bir fakülte ve yüksekokul binasının kurulması yönündeki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Demir, hayalini kurdukları üniversite yerleşkesini hayata geçirdikleri takdirde Midyat`ın kalkınmasında üniversitenin büyük rol alacağını açıkladı.
Üniversitelerin toplumların lokomotifi olduğunu belirten Demir, "Üniversiteler ilme, sanata ve kültürel hayata öncülük ederler. Bizde Midyat Meslek yüksekokulu olarak yaşadığımız bu kente kültürel bir farkındalık katmak istiyoruz. Kültürel hayatı canlandırmak istiyoruz. Bu amaçla da panel, konferans ve buna benzer akademik faaliyetler düzenleyeceğiz" dedi.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Şemsettin Dursun, "Eğitimin İnşasında, Eğitimcinin Paradigması" konulu sunumunu yaptı. Öğrencilerin başarısı için eğitimcilerin yapması gerekenleri anlatan Dursun, eğitimde başarılı olma konusunda güncel hayattan örnekler vermeyi de ihmal etmedi.


Dursun, şunları ifade etti: "Biz eğitimcilerin temel gayesi iyi insan yetiştirmektir. İyi insan; kafa, kalp ve beden uyumu olan insan demektir. Eğitimci sorumluluk bilincine sahip, örnek insan olmalıdır. Olayları yorumlarken çok boyutlu düşünmelidir. Eğitimciler, gönül ehli olmalı, olgunlaştırıcı olmalı; eğitimci bir güneş gibi aydınlatmalı, yumuşak kalpli olmalı, meslek sevgisine sahip olmalı, mesleğini en iyi şekilde bilmeli, rehber olmalı ve affedici olmalıdır"


Konferansın sonunda Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir, Doç. Dr. Şemsettin Dursun`a plaket verdi. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir