• DOLAR 32.298
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2477.48
  • ...
HAKSİAD: Türkiye'nin ekonomik sorunların üstesinden gelmesi yerli oluşum ile mümkündür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Kabine Toplantısı sonrası verdiği mesajlar sonrası döviz kurunda sert düşüş yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanmaya ve fahiş fiyat artışlarına karşı yeni ekonomi destek paketlerini açıkladı.

Dövizdeki hareketliliği değerlendiren Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkanı Fikri Karavil, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. HAKSİAD Genel Başkanı Karavil, Türkiye’nin dünyaya ayak durmasının, gelişmesi ve ekonomik sorunlarının üstesinden gelmesinin yerli oluşum ile mümkün olduğunu vurguladı.

Yaşanan ekonomik sıkıntının tüm ülkeleri etkilediği gibi Türkiye'yi de olumsuz etkilediğini belirten Karavil, "Üretimin hızla artması ile Türkiye’nin ihracatının parladığı ortadadır ve Türkiye son zamanlarda cazibe merkezi olmuştur. Uzun soluklu bir ekonomik yapılanmanın ve yaşamın başındayız. Kimsenin elinde sihirli değnek yok, zamanla bu ekonomik durumun -ihracatta olduğu gibi- Türkiye iç piyasasında da iyileştirme olacağı kanaatindeyim. Tüm ülkelerin özellikle gelişmiş ülkelerin yaptığı üretim, istihdam ve ihracat modelinin ileriye dönük iyimser bir ekonomik model olacağına inanıyorum." dedi.  

"Döviz kurlarına bağlı olarak ekonomiyi değerlendirmek doğru bir yaklaşım değildir." diyen Karavil açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Tüm üretim çalışanlarının yaptığı Türkiye ekonomisinin zirveye çıkması içindir bunu görmemek, görmezden gelmek emeğin görülmemesidir ve emeğe saygısızlıktır Türkiye’nin dünyaya ayak durması, gelişmesi ve ekonomik sorunların üstesinden gelmesi yerli bir oluşum ile mümkündür bu süreçte yapılan zaman ve sabır isteyen uzun soluklu doğru bir yaklaşımdır." (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir