• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Nissibi Köprüsü 2014`te açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve yanındaki heyet, Adıyaman-Kâhta-Siverek-Diyarbakır karayolunu birbirine bağlayacak 610 metre uzunluğunda 24 metre genişliği ile Türkiye`nin en büyük üçüncü asma köprüsü olacak olan Nissibi Köprüsü`nde incelemede bulundu.
 
İlk olarak Kâhta-Siverek hattında sefer yapan Feribota binen Vali Celalettin Güvenç, yapımı süren köprünün diğer tarafına geçti. Burada bir tekneyle Fırat Nehrini gezen Vali Güvenç`e, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran ve Dr. Ahmet İnan eşlik etti. Güvenç konu ilgili yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda bu köprümüz bittiğinde özellikle Diyarbakır ve Adıyamanlılar çok rahat bir ulaşıma kavuşacaklar. 75 milyon TL bedelli köprü süratle devam ediyor. 2014 yılında açılacak" dedi.
 
Vali Celalettin Güvenç, Atatürk barajı havzası ve gölü üzerinde kısa bir tekne turu yaptıklarını anlatarak, "Arkamda yer alan manzara Tuna Nehrinden bir manzara değil, tamamıyla Atatürk barajımızın göl havzasındadır. Bu güzelliği baharın geldiği bu günlerde yaşamak insana gerçekten keyif veriyor. İnsanlarımız buraları gelsin görsün, gezsinler Allah bu memlekete ne güzellikler vermiş gezdikçe gördükçe anlıyoruz. Birçok güzelliğimizin de farkında olmadığımızı ifade etmem gerekiyor. Biz yoğun programlarımız dolaysıyla gelememiştik. Şuanda kaymakamımız bu güzellikleri bizlere gösteriyor" dedi.
 
Son olarak huzur ortamının sağlanmasıyla bu yörelerde turizm patlaması yaşanacağını vurgulayan Vali Güvenç, birçok spor alanlarında faaliyet gösteren sporcuların ve tabiat sevdalılarının buraları gezip göreceğine dikkat çekerek, "Bu zenginliği yaşamak yürekte hissetmek lazım. Bu vesile ile bunu halkımıza duyurmak istedim" dedi. (A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir