• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
KCK Davasında Tahliye!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan`ın da aralarında bulunduğu 13`ü tutuklu 21 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi. Mahkeme ayrıca iddia edilen suç eylemlerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın alanına girdiğini belirterek yetkisizlik kararı verdi. Toplam 21 sanık bundan sonraki süreçta Ankara TMK ile yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlayan ve BDP Milletvekillerinin de izlediği duruşmada görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, suç yerinin Ankara olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmesini ve dava dosyasının suç yeri olan Ankara`daki ağır ceza mahkemelerine gönderilmesini talep etti.Tutuklu yargılanan 13 sanığın, cezaevinde bulundukları süre ve yetkisizlik kararı verilmesine yönelik talebin değerlendirileceği sürecin de gözönüne alınarak tahliyelerini de isteyen savcı İnam, tahliye edilmeleri durumunda bu sanıklarla ilgili adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını da talep etti.

Mahkeme verdiği 1,5 saatlik aranın ardından kararını açıkladı. Sanıkların işlediği iddia edilen eylemlerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yetki alanına girdiğine karar verdi. Dava dosyasının yetkisizlikle Ankara Adliyesi`ne gönderilmesine hükmeden mahkeme tutuklu 13 sanığın ise tahliyelerine karar verdi.

KCK YÖNETCİLİĞİYLE SUÇLANIYORLAR

Sanıklar KCK yöneticisi olmak ve eylemleri organize etmekle suçlanıyordu. İddianamede sanıkların 22,5 yıla kadar hapisleri isteniyor. Davanın iddianamesinde, Kurtulan ve Bakırhan ile diğer 19 sanığın, ``silahlı terör örgütü yöneticisi olmak`` suçundan 15 ile 22 yıl 6`şar ay arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir