• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erkan Baş Kimdir? Neden gündemde?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İşçi Partisi Milletvekilleri (TİP), Fuat Oktay konuşurken kendi partileri adına söz taleplerinin karşılanmaması gerekçesiyle protesto gerçekleştirdi.

Protestonun ardından söz alan TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın TBMM kürsüsünde kullandığı   ''Lale devri nasıl bittiyse sülale devri de bitecek. Hepiniz yargılanacaksınız!'' ifadeleri tepki çekti. 

ERKAN BAŞ KİMDİR?

 Genç yaşta Sosyalist İktidar Partisi üyesi olan Erkan Baş, bu partide ve devamında kurulan Türkiye Komünist Partisi'nde çeşitli sorumluluklar üstlenmiştir. Baş, partinin 2008 yılı 1 Mayıs eylemlerinde Taksim Meydanı’ndaki basın açıklamasını gerçekleştirmiştir.

TKP 9. Kongresi'nde Aydemir Güler geneӀ başkanlık görevini bırakmış; onun yerine Erkan Baş genel başkanlık görevine seçilmiştir. TKP Genel Başkanlığı parti temsiliyetinin kolaylaşması için alınan kongre kararıyla yürürlüğe girmiştir. Bu hamlenin istenen başarıyı getirmeyince parti Merkez Komitesi yaklaşık 6 ay sonrasında 'genel başkanlık' makamını kaldırmıştır. 

2014'te yaşanan ayrışma sonrasında Halkın Türkiye Komünist Partisi safında bulunan Erkan Baş genel sekreter olmuştur.

HTKP'den sonra Türkiye İşçi Partisini kurdu. Baş, 2018 Türkiye genel seçimleri için Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili adayı oldu. HDP'den milletvekili seçilen Baş 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne geçti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir