• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
İşgalci örgütten akıl almaz oyun: Fatiha ezberleyip namaz kıldılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İşgalci terör gruplarının, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemek ve provokatif eylemlerde bulunmak için namaz kılma alıştırmaları yaptığı, sarık ve cübbe giyerek kamufle olduğu skandal görüntüler ortaya çıktı. İşgal medyasından Kanal 13 televizyonu, grubun Fatiha Suresi okuduğu ve Müslümanlar gibi namaz kıldığı görüntüleri yayınladı. Planın arkasında “Tapınağa Dönüş” adlı örgütün olduğunu açıklanırken, bu tür eylemlerin kanlı çatışmalara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Terör grubunun, Harem-i Şerif’e girişleri kontrol eden ve ziyaretçilerin Müslüman olup olmadığını anlamak için basit sorular soran Ürdün polisine yakalanmamak için böyle bir yola başvurduğu belirtiliyor.

SORUMLUSU İŞGAL REJİMİ

Yeni Şafak’ın haberine göre, Kanal 13 televizyonunda çarşamba günü yayımlanan gizli görüntülerde, işgalci terör örgütü üyelerinin, Müslümanlar gibi namaz kılma alıştırmaları yaptığı görüldü. Kanala konuşan ve isimleri açıklanmayan işgalci yetkililer, provokatif eylem hazırlığındaki kişilerin, Mescid-i Aksa’nın işgalini amaçlayan  “Tapınağa Dönüş” adlı siyonist örgüte mensup kişiler olduklarını bildirdi. Kaynaklar, bu adımın tehlikeli çatışmalara sebep olabileceği konusunda uyarırken, Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani ise söz konusu planın Harem-i Şerif’i kana bulama tehdidi oluşturduğunu ve olası sonuçlarından işgal hükümetinin sorumlu tutulacağını belirtti.

YENİ BİR KATLİAM HAZIRLIĞI MI?

Tepki çeken skandal görüntüler, Yahudi yerleşimcilerin namaz kılan Müslümanların arasına karışma amacının sadece provokasyon mu yoksa El-Halil kentinde bulunan İbrahim Camii’ndeki katliama benzer bir plan hazırlığı mı olduğuna dair soruları da akıllara getirdi. Baruch Goldstein isimli  işgalci terörist, 1994 yılının ramazan ayında teravih namazı kılındığı esnada İbrahim Camii’nin ana avlusuna sızarak namaz kılan 29 Filistinliyi şehid etmişti. 1980’li yıllarda gizli siyonist örgütü mensubu iki işgalci terörist ise Kıble Mescidi ve Kubbetu’s-Sahra’yı bombalama girişiminde bulunmuş, 1969 yılında da siyonist bir Hristiyan, mescidi kundaklayarak ciddi hasara sebep olmuştu.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir