• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
HSYK`dan Yaz Karanamesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HSYK yaz kararnamesini internet sitesinden duyurdu. Kurum atamaları normal beklenen zamandan 6 gün önce yaptı. Gerekçe olarak da yargı mensuplarının çocuklarının öğrenim durumu gösterildi.

HSYK, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kararname çalışmaları sırasında, bu yıl ilk defa atama başvurularının gelmesinin ardından Yönetmelik ve Prensip Kararlarında öngörülen süreler nedeniyle kararname kapsamına girenler kısa mesaj ve elektronik posta yoluyla bilgilendirilmiş, ardından kararname çalışmaları ve görüşmeleri belli bir aşamaya geldikten sonra, sürecin daha öngörülebilir olmasını sağlamak, meslektaşlarımızın taleplerini ve mazeretlerini karşılamak amacıyla kararname kapsamına girenler ile talepte bulunup da kararname kapsamına dahil edilemeyenlere durumları bildirilmiş ve varsa bu hususa ilişkin ek talepleri istenmiş, bu talepler ayrıca Dairemiz tarafından değerlendirilmiştir.”

Kararname sonrası adli yargıda boş kalan kadrolara 3 Mayıs 2013 tarihinde, idari yargıda boş kalan kadrolara ise Temmuz ayında çekilecek kur’a kararnameleri ile atamalar yapılacak.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, tebligat yapılmasını beklemeksizin 10 Mayıs 2013 tarihine kadar dilekçelerini HSYK’ya sunmaları gerekiyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan değişikliklerden bazıları şunlar: Ankara İstinaf Başsavcısı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı`na, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı`na, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir