• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Avrupa Yetim Eli Mali'de 5 su kuyusu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyada 2 milyardan fazla insan temiz suya erişim sorunu yaşarken Avrupa Yetim Eli tarafından başlatılan "Su Kuyusu Projesi" ile binlerce insan, hasret kaldıkları temiz suya kavuşuyor. Batı Afrika ülkesi Mali'nin kurak bölgelerinde 5 temiz su kuyusunun açılışını gerçekleştirerek bölge halkının hizmetine sunan Avrupa Yetim Eli, on binlerce insana umut oldu.

 

Açılan kuyular, sadece bölgedeki temiz su sıkıntısını çözmekle kalmıyor, kirli suyun sebep olduğu bulaşıcı hastalıkların önüne geçerken bölgedeki tarım ve hayvancılığın da gelişmesine katkı sağlıyor. 

Avrupa Yetim Eli, Türkiye'de hayırseverler adına Mali'de inşa ettiği su kuyusu hayratlarının açılışını gerçekleştirdi. Açılış sırasında yaşanan heyecan ve mutluluk insanların yüzlerine yansıyor. Yaşanan ve görüntülere yansıyan mutluluk dernek gönüllülerini de duygulandırdı.

Açılış sonrası çocuklara oyuncak ve şeker dağıtan dernek yetkileri, onlarla oyunlar oynadı.

Öte yandan dernek yetkilileri daha önce açtırdığı su kuyularını ziyaret ederken bazı bölgelerde açtıracağı hayratın da temellerini attı.

Serdar Şişman

Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Serdar Şişman burada yaptığı açıklamada, Mali'nin kurak bölgelerinde açtıkları 5 temiz su kuyusu ile bölgedeki büyük bir ihtiyacın karşılandığını ve mazlumlara umut olunduğunu söyledi.

"Hayırsever bağışçılarımızın desteği ile açtığımız kuyular bölgedeki kardeşlerimizin yüzünde tebessüme dönüştü." diyen Şişman, bugüne kadar onlarca ülkede binlerce su kuyusu açtıklarını ve açmaya devam edeceklerini belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir