• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte Bugün: 15 Aralık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Aralık’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1072: Selçuklular’a Anadolu’nun kapılarını açan, Büyük Selçuklu Devleti’nin ikinci ve ünlü hükümdarı Alparslan, Malazgirt Zaferi’nden bir yıl sonra öldü. (Selçuklu Devleti’nin ikinci ve ünlü hükümdarı Alparslan öldü)

1256: İran’da bulunan Hasan Sabbah’ın kurduğu Haşhaşîlerin elinde olan Alamut Kalesi, Moğol İmparatoru Hülagû Han’ın ordusu tarafından zapt edilip, kaledekilerin tümü imha edildi. (Alamut Kalesi, Moğol İmparatoru tarafından zapt edildi)

1941: 769 Rumen yahudisi yolcusuyla Filistin’e giden Struma gemisi, İstanbul’a geldi; geminin yolcu indirmesi yasaklandı. Limandan 23 Şubat 1942’de ayrılmak zorunda kalan gemide, 7 gün sonra nedeni açıklanamayan bir patlama oldu. 21 yaşındaki bir yahudi dışında kimse kurtulamadı. (Struma gemisi, İstanbul’a geldi)

1942: Varlık vergisi listeleri açıklandı ve Varlık Vergisi 330 milyon lira olarak kesinleşti. CHP’nin tek parti iktidarında sefalete sürüklenen Türkiye’de, İkinci Dünya Savaşı’nın etkisiyle tam bir kıtlık yaşanmış ve CHP, çoğunluğu gayrimüslimlerden oluşan tüccarlardan Varlık Vergisi adı altında para toplayarak, ülkeyi içine düşürdükleri buhrandan kurtarmaya çalışmışlardı. (Varlık vergisi listeleri açıklandı)

1998: İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü görevinden Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ferruh Tankuş, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir hakkında şok iddialarda bulundu. İddiasında; “Amansız mücadelemden korkan bir grup uyuşturucu kaçakçısı, benim tayinimi çıkartabilmek için bazı üst düzey emniyet yetkililerine 4 milyon dolar vermiştir” dedi. (Emniyet yetkililerine 4 milyon dolar verildi iddiası )

Bu haberler de ilginizi çekebilir