• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte Bugün: 14 Aralık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 Aralık’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1967: Yunanistan Kralı Konstantin’in cuntaya karşı darbe girişimi başarısız oldu ve İtalya’ya kaçtı; Albaylar Cuntası iktidarını sürdürdü. Darbe harekâtına katılan bir Tümgeneral da Türkiye’ye sığındı. (Darbe girişimi başarısız oldu)

1979: Türkiye akaryakıt bulamaz oldu. Başbakan Süleyman Demirel sonradan komedi parodilerine konu olacak “Ecevit bize tanklar dolusu fuel-oil bıraktı da içtik mi” sözünü söyledi. Aynı gün İstanbul konutlara yapılan fuel-oil dağıtımı durduruldu. Halkı sefalete sürükleyen hükümetler ve yöneticiler bu durumda bile pişkin tavırlar sergilemekten kaçınmıyordu.  (Türkiye akaryakıt bulamaz oldu)

1981: Siyonist işgalciler, Suriye kontrolündeki Golan Tepeleri’ni işgal etti. terör rejimi sözde parlamentosu, Golan Tepeleri’nin ilhakını bir günde onayladı. İşgal, Golan Tepeleri ile ilgili bütün uluslararası anlaşmalara aykırı olarak halen devam etmektedir. (Siyonistler Golan Tepeleri’ni işgal etti)

1985: Başbakan Turgut Özal: “İşkence varsa gerekli cezayı da veririz. Karakollarda şimdi güler yüz programları yapılıyor” dedi. Gelen tüm yöneticilerin benzer demeçler vermesine rağmen Türkiye’de 2000’li yıllara gelene kadar da işkence sistematik bir şekilde yapılmakta ve hükümetler tarafından uygulanmaktaydı. (“İşkence varsa gerekli cezayı da veririz’’)

2013: 28 Şubat Dönemi’nin sözde “kudretli paşalarından” Jandarma Genel Komutanı, Eski Mit Müsteşarı, 28 Şubat Davası sanığı ve dinî değerlere olan hazımsızlığı ile bilinen Teoman Koman öldü. (Teoman Koman öldü)

2014: Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, tesettüre hakaret edilmesi Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi. (Şırnak’ın Silopi ilçesinde tesettüre hakaret)

2015: Türkiye istatistik kurumu, son 16 yılda boşanma oranlarının giderek arttığını ve geçtiğimiz yıl içerisinde evli her 100 çiftten 22’sinin boşandığını açıkladı.  (Boşanmalar arttı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir