• DOLAR 32.208
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2521.394
  • ...
Denklik mağdurları çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-Doğruhaber

Yurtdışında lisan ve lisansüstü öğretim kurumlarında mezun olup YÖK’ten diploma denkliği almadığı için mesleklerini icra edemeyen 63 bini aşkın kişi, sorunlarının çözümü için YÖK'ten adım atılmasını istiyor.

“’HASTANELERDE 6 AY STAJ ALIP GÖREVE BAŞLAYACAKSINIZ’ DEDİLER”

Yurt dışında tıp eğitimi almadan önce YÖK’e danıştığını belirten mağdurlardan Nurettin, “Bize “üniversitenizin denkliği olması ve eğer üniversiteniz ilk 1000’de ise yurda döndüğünüzde hastanelerde 6 ay staj alıp göreve başlayacaksınız” dediler. Bu şartları hepsini sağlıyoruz ama YÖK bunu kabul etmiyor” ifadelerini kullandı.

“YAŞIMIZ GEÇTİ HALA İŞSİZ GEZİYORUZ”

Seviye tespit sınavı adı altında Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girdiklerini belirten başka bir denklik mağduru ise, “Yurtdışında tıp fakültesi eğitimi alıp ülkemizde çalışamıyoruz. Bin bir zorlukla karşı karşıyayız. Yaşımız geçti hala işsiz geziyoruz. Tıp diplomamız var ama başka işlerle uğraşıyoruz” dedi.

“YURTDIŞINA GİDEN ARKADAŞLARIMIZ MESLEKLERİNİ İCRA EDİYORLAR”

Pandemi nedeniyle doktor ihtiyacının arttığına değinen bir başka mağdur ise, şu ifadeleri kullandı: “Şuan çalışma salonunda sınava hazırlanıyoruz Türkiye'deki arkadaşlarımızla. Yurtdışına giden arkadaşlarımız mesleklerini icra ediyorlar.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir