• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Gaziantep Barosu ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti arasında işbirliği protokolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, kentte görev yapan cemiyet üyesi gazetecilerin bir kamu hizmeti olan mesleklerini icra ederken, karşılaştıkları zorluklar neticesinde uğradıkları ve uğrayabilecekleri hak ihlallerine karşı kamuoyunda farkındalık oluşturarak, mesleki faaliyetin icrası sırasında yaşanan sorunları asgariye indirmek amacıyla Gaziantep Barosu ile işbirliği protokolü imzaladı.

Gaziantep Barosu’nda gerçekleştirilen imza törenine Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep Barosu Başkanı Avukat İskender Kahraman, cemiyet yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

8 maddelik işbirliği protokolü Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve Gaziantep Barosu Başkanı Avukat İskender Kahraman tarafından imzalandı.

Törende açıklamalarda bulunan Başkan Kahraman, Başkan Ay ve yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

“Biz, Gaziantep'in gündemini oluşturan, yerel gazetecilik faaliyeti yürüten ve Gaziantep'in kalbi olarak gördüğümüz tüm gazeteci meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Her zaman Gaziantep Barosu ile birlikte oldular. Gaziantep Barosu’nun el attığı, yanında durmaya çalıştığı her toplumsal ve sosyal olayda bizlerle beraber olup, sesimizi duyurmamıza yardımcı oldunuz. Bu konuda tüm gazeteci meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün de inşallah aramızda imzaladığımız protokolle de bu işbirliğini daha güçlü hale getirip, tüm Gaziantep halkına ve gündemine dair iyi işler yapacağımıza eminim ve protokol için de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay ise gazeteciler için Gaziantep Barosu ile önemli bir işbirliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

24 Ekim’de Gaziantep Barosu'nda gerçekleştirilen 45’inci Olağan Genel Kurul'da bir dönem aranın ardından tekrar başkan seçilen İskender Kahraman’a görevinde başarılar dileyen Ay, “Öncelikle değerli başkanı ve yönetimini yeni görevlerinden dolayı tebrik ediyorum. Değerli başkanın güzel işler yapacağına inanıyoruz. Bundan önce de değerli başkanının baroya önemli hizmetleri olmuştu. Kendilerini tüm arkadaşlarım adına kutluyor ve kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

“Bu işbirliği protokolünü önemsiyoruz”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ve Gaziantep Barosu’nun önemli bir işbirliği protokolü yaptıklarını dile getiren Ay, “Bu işbirliği protokolünü önemsiyoruz. İki önemli birliğin bir araya gelip, gazetecilerin haber alma özgürlüklerinde yaşadığı sıkıntılar ve davalarda, değerli baromuz bize hukuki anlamda bir destek verecek, danışmanlık yapacak. Yönetimimizle teklifimizi değerli başkanına ve yönetimine getirdik, sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Bu projeyi önemsiyorum, çok önemli bir proje ve yeri geldiğinde yargıda yapılacak değişikliklerde hukuki anlamda avukatlardan tecrübe anlamında söyleşi gibi eğitim panelleri ve seminerlerimiz olacak. Bu projeye vermiş olduğu desteklerden dolayı tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kahraman ile Ay'ın protokolü imzalamasının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.  

Başkan Ay, Kahraman’a günün anısına üzerinde Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti logosu bulunan bakır işlemeli nar armağan etti.

Protokol, gazetecilerin mesleklerinin yaparken karşılaştıkları zorluklarda hukuki destek ve yardım alınması, medya-hukuk çalışmaları yapılması, atölye çalışmaları, iddianame okuma, mahkeme kararlarının yorumlanması, baro faaliyetlerinin kamuoyuna daha fazla duyurulması, farkındalık oluşturulması, eğitim, seminer ve konferans gibi ana başlıkları içeriyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir