• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan "Camiler" hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

بسم الله الرحمن الرحيم

Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salât ve selam, İki Cihan Önderi Hz. Muhammed’in (Sallallâhu Aleyhi Vesellem), seçkin ashabının, ehl-i beytinin ve kıyamete kadar O’nun yolunu sürdürecek olan mü’minlerin üzerine olsun.

“Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.” (Tevbe-18)

MEDENİYETİMİZİN MERKEZLERİ CAMİLERİMİZ YENİDEN İHYA OLMALI VE İHYA EDİLMELİDİR

"Kâbe’nin birer şubesi olan Camiler, İslam kültür ve medeniyetinin temellerinin atıldığı kadim kurumlardandır. İslam medeniyeti, Asr-ı Saâdetteki asli rolü ile cami merkezli bir toplum modeli inşa etmiştir. Bu kadim ve aziz medeniyet; muhabbet ve ülfetin kaynağı olan huzur dolu evlerin, ilim ve irfan meclisi mektep ve medreselerin, sıhhat ve afiyet yeri şifahanelerin, helal rızık kapısı olan bedesten ve hanların merkezinde yükselen vakarlı camilere tanıklık etmiştir."

"GÜÇLÜ CAMİLER, GÜÇLÜ TOPLUMLAR YETİŞTİRMİŞTİR"

"Tarih boyunca güçlü camiler, güçlü toplumlar yetiştirmiştir. Müslümanların cami ile iç içe olduğu dönemlerde, camilerden gelen manevi dalga İslam fetihlerine güç katmıştır. İçerisinde bulunduğumuz toplumsal marazların şifası, ahlaki ve manevi hastalıkların devası, Müslüman toplumun yeniden ihyası için camilerimizin tekrardan asli fonksiyonlarına kavuşturulması gerekmektedir."

MESCİD-İ NEBEVÎ MODELİ İLE İSLAM TOPLUMUNUN TEMELLERİ ATILMIŞTIR

"Mescid-i Nebevî modeli ile İslam toplumunun temelleri atılmıştır. Mescid-i Nebevi’ye bitişik yapılan ve gece gündüz demeden ilimle uğraşan güzide ashabın oluşturduğu Suffa Mektebi’nin seçkin talebeleri, İslam için çok büyük fedakârlıklarda bulunarak pak İslam dininin kaynaklarını günümüze kadar nezih bir şekilde bize ulaştırmada vesile olmuşlardır.

Mescid-i Nebevî; saf saf huzura duran mü’min yüreklerin ibadetin hazzına vardığı bir mabettir.

Mescid-i Nebevî; vahyin ilmek ilmek gönüllere kazındığı ilim ve irfan meclisi bir Suffe’dir.

Mescid-i Nebevî; çocukların ve gençlerin İslam terbiyesi ile büyütüldüğü bir eğitim mektebidir."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA CİDDİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTE

Mescid-i Nebevî modeli ile camilerimizin tekrardan ihyası için Diyanet İşleri Başkanlığı’na ciddi görev ve sorumluluklar düşmektedir. İmamları ve cami cemaatini bilinçlendirmek, günlük ve haftalık manevi sohbetler düzenlemek, her yaştan Müslümanlara yönelik Kur’an ve elifba derslerinin verildiği kurslar düzenlemek,    ilmi faaliyetleri tertiplemek (Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Akâid ve Arapça dersleri vermek), camide sosyal aktiviteler tertiplemek, cami vakıf ve derneklerini kurmak, cami bünyesinde sosyal kurumların (kütüphane, çay ocağı, çocuk oyun parkı, çocuk kreşi, gençler için spor salonu, sağlık ocağı, aşevi, konukevi, sosyal yardım kuruluşları gibi kurumlar) tekrardan canlandırılmak gibi konular imkânlar dâhilinde ilk atılması gereken adımlardır."

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ÖNEMLİ KARARLAR ALMIŞTIR”

"“Salgın Süreci, Toplumsal Değişim ve Diyanet Hizmetleri gündemiyle Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısında İslam dininde caminin konumu ve işlevi, din görevlilerine düşen sorumluluklar ile ilgili teşvik edici ve duyarlı her kesimin de desteklemesi gerektiğine inandığımız önemli kararlar alınmıştır. Diyanet işleri başkanlığı; “Camilerimizi birer yenilenme ve arınma merkezine dönüştürmeliyiz. Medeniyet varlığımız ekseninde toplumumuzun vahdeti ve manevî kalkınmasında önemli bir yeri bulunan camilerimiz, inançtan ibadete, eğitimden sanata, aileden sosyal çevreye kadar hayatın tüm alanlarına yönelik değerlerin köklerinin buluştuğu mekânlardır. İslam’ın hayat veren ilkelerinin insanımıza doğrudan ulaştırılmasında cami merkezli vaaz, irşat ve eğitim faaliyetlerinin önemli bir yeri vardır.” açıklamasıyla memleketin her alanında bu işi ifa etmeye çalışan görevlileri bilgilendirmiş ve bu vazifeleriyle gençlerin yanında olmalarını özellikle tembihleyerek takdir toplamıştır."

“TÜM HALKIMIZI CAMİ VE MESCİDLERDE YAPILAN İLMİ SOHBETLERE DAVET EDİYORUZ”

"Her mescidin, Mescid-i Nebevi modeline dönüşmesini, mescidlerde Tefsir, Fıkıh, Siyer, Hadis ilimlerinin halka açık bir şekilde işlenilmesini gönülden desteklemekteyiz.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak kalbi Allah sevgisi ve Peygamber sevdası ile dolu, imanlı,  salih amel işleyen bir neslin yetiştirilmesini amaç edindiğimizden tüm halkımızı, üye ve gönüllerimizi Diyanet İşleri Başkanlığının da teşvik ettiği cami ve mescidlerde yapılan ilmi sohbetlere davet ediyoruz. Herkesin bu manevi mekânlardan en güzel şekilde istifade etmesini, kalbi camilerle olanın mahşer gününde Allah’ın livası altında olduğu mealindeki müjdeli hadisine mazhar olmak için daha fazla gayret göstermesini diliyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir