• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye Gazetesi`nden Skandal Habercilik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye Gazetesi, daha önce rahatsız olduğunu ve ne söylediğini bilmediğini ifade eden Ergenekon sanığı Arif Doğan`ın, Hizbullah Cemaati ve kurucu lideri merhum Hüseyin Velioğlu hakkında ortaya attığı mesnetsiz iddiaları sayfalarına taşıyarak bir skandala imza attı.

Melik Duvaklı`nın, "Ergenekon davası sanığı Arif Doğan`la görüşmemizin bu bölümünde gündemde olan açılım sürecini, Eşref Bitlis suikastını, `Ben kurdum` dediği JİTEM`e yönelik suçlamaları, hakkında açılan davaları ve Hizbullah meselesini konuştuk. Görüşme boyunca oksijen tüpüne bağlı kabloları burnundan çıkarmadı. Nefes alıp verirken bir ara tıkandı, su içtikten sonra rahatladı." şeklinde Doğan`ın hasta olduğunu ortaya koyan girişle başlayan haberi, skandal sorularla devam ediyor.


Hüseyin Veli`yi yetiştiren adamım ben” dedi. Bahsettiği kişi Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu`ydu. Dizimizin bugünkü bölümüne bu soruyla başlıyoruz. 

“Hüseyin Veli`yi yetiştiren adamım ben” dediniz. Bahsettiğiniz Hizbullah`ın lideri Hüseyin Velioğlu mu?
Tabi canım, Hizbullah`ı ben kurdum.

Hizbullah şu anda da gündemde.
Benim kurduğum bu Hizbullah değil ki. Benim kurduğum Kontr-Hizbullah.

Ama şimdi ki Hizbullah da Hüseyin Velioğlu`nun devamı olduğunu söylüyor.
Kim söylüyor?

Edip Gümüş var başında.
Şimdi biri birine demiş ki, bu bunu demiş, şu şunu demiş... Ben bildiğimi sana söylüyorum. Doğrular bende, sen inanmak istemiyorsan inanma.

Öyle bir önyargıyla gelmedim.
Ama soruların da durmuyor. Beygir o… sana. Ben sana bir şey söylüyorum… (Geriliyor, başka şeyler anlatıyor, sonra tekrar dönüyoruz konuya.)

“Kontr-Hizbullah`ı ben kurdum” diyorsunuz. Şu anki lider Edip Gümüş, eskiden Velioğlu`nun en yakınındaki adamdı.
Yakalanmadı mı?

Yakalandı, sonra serbest kaldı geçen sene. Şu an İran`daymış.  Şu anki yapı eski yapımın devamı mı sizce?
Hayır. Benim kurduğum Kontrhizbul`dur. Hüseyin Velioğlu ve dört tane daha arkadaşı vardı. Beş kişilerdi. Bunun amacı şuydu. O yıllarda PKK içerisinde, dini konular işlenerek halka hulul etmeye çalışıyorlardı. Ben de, halkın tabanını kaybetmemek, Kürt halkının yanında olduğumu göstermek için Hüseyin Velioğlu ile dört arkadaşını görevlendirdim .İlçe ilçe, il il dolaşıp camilerde vaaz veriyorlardı. Helikopter gönderirdim. Korucular da bulunduğu yerde tedbir alırdı.

Mezar evler nasıl oldu, o kadar insan nasıl öldü?
Nerede, şimdiki mi?

Hayır hayır, o zamanki.
Hayır kurduğum zaman yoktu kardeşim. Onun görevi adam öldürmek değildi ki. Sonradan Kontrhizbullah`ı Hizbullah`a çevirdiler. Veli Küçük`ü de menfaatleri doğrultusunda eğittiler, çalıştırdılar.

Velioğlu`nu mu demek istediniz?
Tabi canım, söylettirme beni ya. Hüseyin Velioğlu, Allah gani gani rahmet eylesin. Kavacık`taki o eve tıkanacak adam mıydı. Ölü attılar oraya.

Sizin Çavuşbaşı`ndaki arşivinizden çıkan belgelerden birinde, “PKK adına dozunda eylemler yapılacak” ifadesi var.
Kim diyor?

Ergenekon dosyasında var.
Ben görmedim, o dosyayı, versene. Onu koyan adamın…. Getir Kuran`a el basayım.

7 çuval belge çıktı.
Ya belge, arşiv o. Şey arşiv değil, miadı dolmak üzere beklenen evraklar onlar.


Taraf gazetesinin 2010 yılında manşetten verdiği ancak Arif Doğan tarafından yalanlanan söz konusu iddiaların, Hizbullah Cemaatine yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları`nın Kutlu Doğum mevsimi münasebetiyle milyonları meydanlara toplayarak, tarihi organizelere imza attığı bir döneme denk getirilmesi art niyetli bulundu. 

Taraf`ı yalanlamıştı

Taraf`ın, 2010 ylında Arif Doğan ait olduğunu öne sürerek yayınladığı haber, Doğan tarafından yalanlanmıştı. Doğan, Taraf`ın haberiyle ilgili şunları söylemişti:


Muhabir: Taraf gazetesinde çıkan bir iddia ile ilgili birkaç soru soracaktım.

Arif Doğan: Hangi gazete?

Muhabir: Taraf gazetesi

Arif Doğan: Bugün mü çıktı?

Muhabir: Evet

Arif Doğan: Şimdi bakın bir şey söyleyeyim sağlığım hiç müsait değil. Ben hiçbir yerle röportaj yapmadım. Bakın ben yargılanıyorum. Ben rahatsızım da Allah izin verirse hâkim ve savcılarımız gelip benim ifademi alacaklar. Ölmeden bir doğruları söyleyeyim ondan sonra herkesle röportaj yaparım. Böyle soracağınız sorular sağlıksız vereceğim cevaplar sağlıksız olur. O yazılanların yüzde sekseni yalan tamam mı?

Muhabir: Hizbullah ile ilgili bir iddia vardı, Hüseyin Velioğlu’nu tanıdığınız konusunda iddialar vardı. Böyle bir beyanınız oldu mu yoksa bu da mı yalan?

Arif Doğan: Şimdi bakın, ben ne diyorum siz bana ne soruyorsunuz. Hangisinin yalan hangisinin doğru olduğunu ben biliyorum. Ben ifade verdikten sonra istediğiniz şeyi sorabilirsiniz. Arayan arkadaşlara, sizlere gençlere kırmadan üç kelime söylüyorum 503 kelime olarak karşıma geliyor. Onun için bağışlayın beni. Bakın sürekli oksijen alıyorum size cevap veremiyorum. İnanır mısınız 12 tane ilaç aldım şerefimle söylüyorum beni bağışlayın. Biraz da kendime duruşmaya kadar bakmam lazım yoksa oturarak bile duramam. Belim sakat çünkü.

Muhabir: Yani bu söylenen iddialar yalan öyle mi?

Arif Doğan: Sonra görüşürüz ben hiç kimseyle röportaj yapmadım. Ama bir basın bir haberleşme hürriyetim var. Böyle gençleri kırmıyorum, üç kelime söylüyorum 503 kelime olarak karşıma çıkıyor. Ne kadar ayıp ya.

Muhabir:

Teşekkürler geçmiş olsun.


(Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir