• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
4. Yargı Paketi`ne Köşk`ten Onay!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çankaya Köşk ünden yapılan açıklamada, "6459 sayılı `İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`, 6460 sayılı `Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89`uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104`üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir." denildi.

Kanunla, terör örgütünün propagandasını yapanlara, bildiri veya açıklamalarını basıp yayınlayanlara ceza verilmesinde, ``cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemleri meşru gösterme, övme ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik etme`` şartı getirildi.


AİHM`in kesinleşmiş ihlal kararları, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi`ndeki davalarda da yargılamanın iadesi sebebi olarak kabul edilecek.

Kamulaştırma bedelinin geç ödenmesinden dolayı açılan davanın 4 ay içinde sonuçlandırılamaması halinde, hesaplanacak kanuni faiz hak sahibine ödenecek.

Terör örgütlerinin bildiri ve açıklamalarını basıp yayınlayanlar, propagandasını yapanlar ve yasa dışı toplantı ve gösterilere katılanlar, ayrıca "Terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmayacak.

İşkence suçlarında zaman aşımı işlemeyecek.

İhaleye fesat karıştırmanın 5 yıldan 12 yıla kadar olan cezası, 3 yıldan 7 yıla indirilecek.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir