• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karzai Parayı Doğruladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
"Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai`ye her ay milyonlarca dolar nakit para taşıdı." Bu iddia Amerikan New York Times gazetesinde yer aldı.

Karzai, iddiayı doğruladı, ancak tutarın küçük olduğunu ve Ulusal Güvenlik Konseyi`ne gittiğini bildirdi. New York Times gazetesinin haberine göre, CIA, Karzai`ye her ay milyonlarca dolar parayı bavul, sırt çantası ve poşetlerle taşıdı.

"HAYALET PARA"

Gazete, CIA`in, Karzai ve çevresi üzerindeki etkisini yitirmemek için bu yönteme başvurduğunu belirtti. Karzai`nin eski danışmanlarından birinin gazeteye yaptığı açıklamaya göre, CIA`in taşıdığı paralar, "hayalet para" olarak adlandırılıyordu.

Eski danışman, "Hayalet para gizli geliyor ve gizlice ortadan kayboluyordu" dedi.

Gazeteye açıklama yapan bir Amerikalı yetkili ise CIA`ın "hayalet para" ile "nüfuz" satın aldığını, yolsuzluğu besleyen bu paranın savaş lordlarını güçlendirdiğini ve Amerika`nın Afganistan`dan çekilme stratejisini zayıflatmayı hedeflediğini iddia etti.

Yetkili, Afganistan`daki yolsuzluğun en büyük kaynağının "Amerika Birleşik Devletleri" olduğunu da ileri sürdü.

"PARA GELDİ AMA TUTAR BÜYÜK DEĞİL"

Karzai`nin ofisinden yapılan açıklamada ise Ulusal Güvenlik Konseyi`nin geçen 10 yıl boyunca CIA`den bu yöntemle para aldığı doğrulandı, tutarın ise büyük olmadığı beliritldi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir