• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Müslümanları Hedef Alan O Amblem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Son dönemde şiddet saldırılarına maruz kalan Arakan Müslümanlarıyla gündeme gelen ülkede öfkeyi körükleyen işaret koyma kampanyası tepki çekiyor.

Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik Budist saldırıları yüzünden çok sayırda kişi ölürken 12 binden fazla kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Myanmar`da, katliamlara dönüşen öfkeyi körükleyen yeni bir kampanya hızla yayılıyor.

969 İLE MÜSLÜMANLARA EKONOMİK BOYKOT

Budist işyerleri Buda’nın öğretileri ve keşişleri ifade eden 969 sayısı bulunan amblemleri asıyorlar. Bu amblem Müslümanlara karşı ekonomik boykot ve Budistler arasında da dayanışmanın bir sembolü.

BUDİST RAHİPLER NE DİYORMUŞ?

Budist bir Myanmarlı “Budist rahipler dinimizin büyük tehdit altında olduğunu söylüyor. Diğer dinlerin yayılmasından endişeleniyorum. Gençlere dinimizin derin anlamını anlatmak gerek” derken bir başkası “Rahipler alışverişlerimizi Budistlerden yapmamızı, Müslümanlarla ilişkiler geliştirmememizi, bunun dinimizi korumanın yolu olduğunu söylüyorlar” diye konuştu.

969 Hareketi liderleri Müslümanların ülkeyi ele geçirme ve Budizmi yok etme niyeti taşıdığını iddia ediyorlar.
Hareketin amblemi bulunan işyerleri Müslümanlara karşı dolaylı bir tehdit oluşturuyor.

Budistlerin hangi dükkanlardan "gönül rahatlığı"yla alışveriş edebileceğini gösteren söz konusu amblemler, Müslümanların bu alanlardan uzak durması gerektiği anlamına da geliyor.

"BİR MÜSLÜMAN OLARAK KENDİMİ ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM"

Myanmarlı bir Müslüman ise “Bir Müslüman olarak kendimi çok kötü hissediyorum. Müslümanlar evlerini her şeylerini kaybediyorlar” sözleriyle yaşadıkları endişeyi anlattı.

Myanmar nüfusunun yaklaşık yüzde 4’ünün Müslüman olduğu kaydedilirken, özellikle son dönemde Müslümanları hedef alan saldırılarda büyük bir artış gözleniyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir