• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Havaalanı hazır gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Yıllık 500- 600 bin yolcu kapasiteli olarak planlanan ve Cizre-İdil karayolundaki Düzova Köyü mevkiinde yapımı devam eden Şırnak Havaalanı bitme aşamasına geldi.

Şırnak Havaalanı inşaat sahasında incelemelerde bulunan Vali Vahdettin Özkan, terminal, emniyet, jandarma ve itfaiye binalarını dolaştı. Havaalanı yapımını yürüten yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Özkan, havaalanı inşaatındaki ilerlemenin yoğun olarak devam ettiğini ve 2 ay içerisinde tamamen biteceğini ifade etti.

Kısa bir sürede nitelikli bir havaalanının Şırnak`ın hizmetine sunulacağını belirten Özkan, "Gerçekten ulaşım hizmetlerinin etkinleştirilmesi açısından Türkiye`nin dört bir yanında olduğu gibi, bölgemizde de hükümetimizin, Sayın Başbakanımızın bizzat takibi sonucunda Ulaştırma Bakanımızın yoğun çabalarıyla hızlı, sağlıklı ve nitelikli bir havaalanı bitme aşamasındadır. 2 aylık bir zaman zarfı içinde, ufak tefek çevre temizlemeleri, bazı tesisler, elektronik malzemeler konusunda belli eksiklikler giderilmek suretiyle artık hizmete sunulabilecek düzeye geldi" dedi.

Havaalanının hizmete girmesiyle çok önemli bir ticaret alt yapısı oluşturacağını ifade eden Özkan, "Lokasyon olarak baktığımızda böyle bir havaalanı bölgemiz açısından stratejik bir noktadadır. Hem ulaşım hizmetlerini etkinleştirmesi, hem ticaret hacmini artırması, hem ekonomimizin parametrelerini iyileştirmesi açısından çok önemli bir alt yapıdır. Bildiğiniz gibi bir yandan Gabar, bir yandan Cudi, bir yandan hemen Habur Sınır Kapısı Türkiye`nin dört bir yanından gelen misafirler özellikle Irak`a yönelik pazarlık oradaki çok hızlı gelişen pazarlarla iletişim açısından önemli bir ticaret alt yapısı oluşturmaktadır." şeklinde konuştu.
(M. Şerif Aşkın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir