• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
FİFA: Stadlarda Alkol Satışı Yasaklansın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri başta olmak üzere 53 ülkeden bin 200’ü aşkın konusunda uzman ismi ağırlayan “Global Alkol Politikaları Sempozyumu” devam ediyor. Sempozyumun ikinci gününde Alkolün Yol Açtığı Zararlar ve DSÖ üye ülkelerinde yakın zamanda gerçekleştirilen Alkol Politikaları Değişimleri ele alındı.

Sempozyum’da konuşan Brezilya Sao Paulo Üniversitesi Ulusal Alkol ve Uyuşturucu Politikaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ronaldo Laranjeira, "Ülkemizde kriz boyutuna ulaşan bir tüketim var. 2014’te Brezilya’da yapılacak olan Dünya Kupası maçları öncesi FIFA, Brezilya hükümetinden bir talepte bulundu. Alkol tüketiminin ciddi güvenlik sorunları oluşturduğunu ifade ederek statlarda alkol satışının yasaklanmasına yönelik bir düzenleme yapılmasını talep ettiler. Bu konuda ciddi çalışmalar yapılmaya başlandı. Kanuni düzenlemeler alkol sebepli şiddetin önlenmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bir kasabamızdan örnek vermek istiyorum; ülkenin en çok cinayet işlenen kentlerinden biri olan Diadema Kasabası’nda tüm halkın talebi ile içki satışı saat 23:00 ile 06:00 arasında yasaklandı. Şiddetin en çok görüldüğü bu kasabada cinayetler 4 yılda % 46,1 azaldı. Alkol satan yerler dâhil olmak üzere halkın kanuna desteği şu an % 98. Bu başarılı bir uygulamadır ve kentte şiddet olaylarını ciddi anlamda düşürmüştür.’ dedi.


HER YIL YARIM MİLYON KİŞİ ÖLÜYOR


Liverpool John Moores Üniversitesi’nden Dr. Mark Bellis, küresel olarak, kişilerarası şiddetin her yıl yarım milyondan fazla kişinin ölümüne neden olduğunu söyledi. Şiddetin fiziksel ve akli sağlık üzerindeki etkilerini tedavi etmek, sağlık hizmetleri açısından önemli masraflar teşkil ettiğini belirten Bellis, “Alkol tüketimi ve tüm şiddet türleri (gençle yönelik şiddet, cinsel şiddet, kişilerarası şiddet, çocuk suiistimali, yaşlıların suiistimali ve intihar) arasında kuvvetli psikolojik, sosyal ve kültürel bağlantılar vardır” dedi.

Cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir