• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Sağlık-Sen Ağrı Şubesi: Yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat muamelesi görmesine karşıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz hafta, hekimlerin maaşına yönelik düzenleme yapılacağı ve bunun da aynı gün içerisinde meclise sunulacağı açıklandı. Bu karar sağlık sendikalarında hayal kırıklığına yol açarken sağlık çalışanları basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini dile getirdi.

Sağlık-Sen Ağrı Şube Başkanlığı, Ağrı Sağlık il Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklaması ile karara tepki gösterdi.

Basın açıklamasını Sağlık-Sen Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal okudu. Mağal yaptığı açıklamada; yapılanların ayrımcılık olduğunu, zammın sadece hekimleri değil bütün sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini söyledi.

Mağal, "Hükümet, hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında zam verileceğini ve konuyla ilgili yasal düzenlemenin aynı gün Meclise geleceğini açıkladı. Biz hekimlere zam verilmesi noktasında sevindik, mutlu olduk, ancak diğer geri kalan bütün sağlık çalışanlarının kapsam dışında olmasına da üzüldük. Tepkimiz bunadır. Geride kalan sağlık çalışanlarının ücretlerinde herhangi bir iyileştirme yapılmayacağını öğrendik. Sadece Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık çalışanları değil… aile hekimlerinin yanı sıra, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri de zam kapsamının dışında tutulmuş. Hekim harici yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız." ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında Mağal, "Açıklamalara bakacak olursak, zam konusu, bütçe görüşmeleri neticesinde tekrar Meclis gündemine gelecek. Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz, Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Zam konusuna gelince, bu ayrımcılık niye? Ayrımcılık yaparak, yüzbinlerce sağlık çalışanıyla helalleşeceklerini mi düşünüyorlar? ya da ayrımcılık yaparak, çalışma barışını sağlayacaklarını, çalışanların moral ve motivasyonu artıracaklarını mı düşünüyorlar? Saha gerçekliğinden yoksun, 'oldu-bitti masa başı' kararlar bunların olması mümkün değil." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir