• DOLAR 32.244
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2397.244
  • ...
Mustazaf Der Van Şubesi Şehidleri Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 1925 Yılında İslami hükümlerin bir bir ilgası sonrası kıyam eden ve bastırılan kıyam sonrası 1929 yılının 29 Haziranında dar ağacında asılarak idam edilen Şeyh Said kendisini sevenler tarafından hayırla yad edilmeye devam ediliyor.

Dallarda Asılmama Pervam Yoktur
Mustazaf -Der Van Şubesinin düzenlemiş olduğu Şehit ve Şahadet Programında hayat biyografisi anlatılan Şeyh Said`in içinde yaşadığı dönem ve Şeyhin kıyamının asıl nedenleri dile getirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mahmut Aytekin, yıllarca atılan asılsız iftiraların ve yapılan saldırıların o mübarek Müslümanların gönlündeki ulvi makamlarına halel getirmediğine değinerek, " Şeyh Said`in tepkisi, kapanan medreselere, gazetelerde boy gösteren ve İslam`a-Müslümanlara saldırmayı marifet sayanlara, Peygamberimiz (s.a.v) dil uzatmaktan çekinmeyen dinsiz güruha, camileri at avlularına çevirenlereydi. Gerek hayatı boyunca ortaya koyduğu kişiliğinde gerekse başlattığı İslami mücadelesinde ve idama giderken söylediği ` dallarda asılmama pervam yoktur. Davam Allah ve din içindir` demesi onun davasının hak dava olduğunda şek ve şüphe bırakmazken; bazı zihniyeti bozukların şehit Şeyh Said`i kendi batıl davalarına alet etmeleri akla ziyan bir tavırdır." dedi.

Şeyh Said`i kendi batıl davalarına alet etme cüretine kalkışanların, 1992 yılında onun davasını takip edenleri Susa köyünde camide katlettiklerini ve o kara tarihlerini İslam`a ve Müslümanlara ihanet ve saldırılarla süslediklerini belirten Aytekin, "Bu günde Şeyhin hak davasını takip eden ve bu mübarek yolda canını ve malını severek ortaya koyan yiğitler vardır ve her daim de var olacaklardır. Son olarak, iman ettiği hakikatler uğrunda şahadete giden ve `Benim en büyük arzum Allah Yolunda şehit olmaktır` diyen şehit Übeydullah kardeşimiz bunun en canlı tanığıdır." dedi.

Konuşma sonrası Şeyh Said`in idam edilmesinden önceki mahkeme sahnesi ile Silvan`ın Susa köyünde Camide PKK`liler tarafından katledilen 10 cami yareninin konu alındığı tiyatro sinevizyonu ile program sona erdi.

Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir