• DOLAR 32.363
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2412.41
  • ...
Covid-19'a rağmen küresel silah satışları arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından bugün yayınlanan yıllık raporda, dünyanın en büyük 100 silah şirketinin verilerine yer verildi.

Rapora göre bu şirketler, geçen yıl 2019'a göre yüzde 1,3'lük artışla 531 milyar dolarlık  silah satışı yaptı. 2015 yılına göre ise bu artış yüzde 17 oldu.

En çok silah satan şirketler listesinde ilk sıralarda ABD merkezli şirketler yer aldı.

Lockheed Martin, geçen yıl 58,2 milyar dolarlık cirosuyla ilk sırada yer aldı. Bunu, yine ABD merkezli şirketler Raytheon Technologies, Boeing, Northrop Grumman ve General Dynamics şirketleri takip etti.

İngiltere merkezli havacılık ve savunma sanayisinde etkinlik gösteren BAE Systems şirketi 6'ncı sırada yer alırken üç Çin şirketi bunu takip etti.

Rapora göre ayrıca Rusya ve Fransa’nın silah satışları, bir önceki yıla kıyasla geçen yıl azaldı.

Dünya ekonomisinin yeni tip Coronavirus (Covid-19) etkisiyle küçülmesine rağmen, silah satışlarının bundan etkilenmesi ise dikkat çekti.

Buna rağmen silah üretiminin 2019-2020 yılları arasında kâr artış hızının önemli ölçüde yavaşladığı, önlemlerin, silah sektöründeki tedarik zincirlerini sekteye uğrattığı ifade edildi.

Raporda, hükümetlerin askeri malzeme, teçhizat ve hizmetlere yönelik taleplerinin devam ettiği, bunun silah üreticilerini büyük ölçüde koruduğu kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir