• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Gaziantep’te engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yılın her günü engellilerin yanında olan, engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalye başta olmak üzere beyaz baston, işitme cihazı dağıtan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engellilere sahip çıkmaya devam ediyor.

Bu kapsamda bugünde Şahinbey Belediyesi tarafından Başkan Tahmazoğlu’nun talimatıyla aralarında kadın, çocuk, genç ve yaşlıların bulunduğu 136 engelliye akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye engellilerin yüzünü güldürdü.

 

Şahinbey Belediyesi ve Katar Charity Derneği’nin desteği ile hediye edilen akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtım töreni Şahinbey Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleşti. 

Törende konuşan Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, “Bir gün değil, 365 gün beraberiz’ şeklindeki çok kıymetli bir sloganı Şahinbey Belediyesi yıllar önce hayata geçirmiş. Şahinbey’de erişebilirlik konusunda hayatın önündeki bütün engellerde sadece engelli vatandaşlarımızın erişebilirliğini artırmaya yönünde değil, tüm vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden, sosyal hayattan yani hayatın bütün alanlarından daha fazla faydalanabilmesi için bütün kurumlar kaliteli, zarif ve nazik bir işbirliği içerisinde hizmet etmektedir. Bugün bunun bir örneğini görüyoruz.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, engellilere sadece bir gün değil, 365 gün sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

“2 bin 762 adet akülü ve manuel sandalye dağıttık”

Engellilere akülü ve manuel sandalye dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirten Tahmazoğlu, “Sadece törenlerde değil, ihtiyacı olan herkese yıl içerisinde de parça parça akülü ve manuel sandalye, beyaz baston, işitme cihazı ve benzeri cihazların dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bugün 136 adet akülü ve manuel sandalye dağıtımı yapıyoruz ama yıl içerisinde dağıttığımız akülü ve manuel sandalyenin sayısı 300’ü geçti. Göreve geldiğimiz günden itibaren de şu ana kadar 2 bin 762 adet akülü ve manuel sandalye dağıttık.” dedi.

Tahmazoğlu, engellilere dağıttıkları akülü ve manuel sandalyeleri her hangi bir bedel ve ‘mavi kapak getir’ demeden ihtiyaç sahibi olanlara dağıttıklarını belirterek, engellilerin daha önceleri mavi kapak toplayarak sandalye sahibi olabildiklerini hatırlattı.

“Sosyal devlet olmanın gereği engelli kardeşlerimize sahip çıkmaktır”

Engelli bireylerden sandalye için mavi kapak istenmesini “eziyet” olarak nitelendiren Tahmazoğlu, “Sosyal devlet olmanın gereği engelli kardeşlerimize sahip çıkmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve başladıktan sonra Türkiye’de bunun yasası da çıktı, engellilere bakım ve bakım aylığı çıktı. Engellerin atamaları, kamuda çalışmaları ki geçen hafta cuma günü yine İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla engelli öğretmenlerin kura çekimi yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“Engellilikte bir imtihandır”

Engelli olmanın bir suç, hata ve eksiklik olmadığının altını çizen Tahmazoğlu, “Allah’ın her birimize verdiği farklı imtihanlar var. Engellilikte bir imtihandır. Herkes farklı şekillerde imtihan oluyor. Peygamber Efendimiz, ‘Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar. O, sizin yüreklerinize bakar’ buyurarak engelin bir öneminin olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Engelli kardeşlerimizin yaşadıklarını yaşamak için engelli olmak gerekmiyor. Engellileri anlamak için empati yapmamız lazım. Nimetler elimizden gidince ancak kıymetini anlıyoruz. Hâlbuki nimetler elimizden gitmeden kıymetini bilmemiz lazım. Onun için engelli kardeşlerimizin yaşadıklarını bilip onlara her anlamda destek olmak bizim vazifemizdir. Bu bir lütuf değil.” şeklinde konuştu.

Katar Charity Derneği’nin Gaziantep Ofis Müdürü Ali Nasr El Badawi de böyle bir organizasyonun parçası olmaktan onur duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Tahmazoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalyeleri hediye edildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir