• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Akil(!) İnsan`dan Hizbullah`a Akıl Dışı Suçlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sözde Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti Üyesi ve Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Başkanı Zübeyde Teker, A Haber’de Selin Ongun’un sunduğu "Bir Sormak Lazım" programında, Hizbullah Cemaatine yönelik akıl dışı suçlamalarda bulundu.

Dicle Üniversitesinde BDP Milletvekili Aysel Tuğluk ve beraberinde olan yüzü örtülü provokatörlerin açık bir şekilde öğrencileri tahrik ve provoke eden görüntüleri ile beraber şahitleri varken buna rağmen Mütedeyyin insanları provokasyonla itham eden Zübeyde Teker, olayın içerisine Hizbullah Cemaatini de iftira yoluyla katmaya çalışarak başka bir provokasyona kapı araladı.

Hizbullah Cemaatini aynı zamanda `derin devlet içerisinde olan güçlerin ortak çalışması` şeklinde yansıtan Teker`in, "Dicle Üniversitesi`nde yaşananlar bir provokasyon. Ama bu Kürt gençlerinin provokasyonu değildir. Hizbullah ile derin devlet içerisinde olan güçlerin ortak çalışması olarak değerlendiriyorum. Hizbullah bu noktada Kürt halkına karşı çok ciddi suçlar işlemiştir ve Kürt halkının affedebileceği bir noktada değildir. Önce hakikaten bu sürece doğru özeleştiri ile yaklaşsın, Kürt halkından bir helallik istesin. Ondan sonra sürece dahil olur olmaz o ileriki tartışma." şeklindeki akla ziyan değerlendirmeleri, PKK`yi aklama çabası olarak yorumlandı. (Hürseda Haber)
 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir