• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
Almanya`nın Kalbinde Muhammedi Sevda- FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Avrupa`nın birçok noktasında Kutlu Doğum organizasyonları düzenleyen Avrupa Peygamber Sevdalılarının bu seferki adresi Almanya`nın merkezindeki Kassel şehri oldu. Özlem Ajans Sanatçılarından Muhammed Edip Aksu`nun Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın sunuculuğunu Murat Korkut yaptı.
 
Kassel Peygamber Sevdalıları adına selamlama konuşmasını Yasin Bor Hoca yaptı. Bor, "Sizleri selamların en güzeli olan Allah`ın selamı ile selamlıyorum" diyerek başladığı konuşmasında, "Kassel`de düzenlenen bu programda kemiyetten ziyade keyfiyeti görmekteyiz." dedi. Kutlu Doğum programlarının sadece Avrupa`da değil dünyanın bir çok yerinde organize edildiğini anlatan Yasin Bor Hoca, "Şükürler olsun ki İslam aleminde ve gayrı İslam aleminde Müslümanlar bu programları icra ediyorlar. Fakat bu programların bizim için ne ifade ettiğini algılamamız gerekiyor. Eğer bu programları sadece peygamberimizin doğumunu kutlamak olarak algılarsak yanılırız.
 
Hz. Peygamberin kutlu doğumunun kutlamamızın asıl nedeni onun mesajının bu çağda gereği gibi anlaşılmasıdır. Resulallah`ın zatını evvelini ve ahirini çok iyi bilmemiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz topluma Resulallah ile ilgili bilgi verirken onun misyonunu davasını ve mesajını iyi anlatmalı ve örnekliğini üzerimizde taşımalıyız. Kutlu doğum programları ile beraber Resulallah`ın mesajı 21. yüzyıla nasıl taşınabilir onun üzerinde düşünmeli ona hazırlıklı olmalıyız. " şeklinde konuştu.
 
Meydanlar da Artık Mevlitlere Dar Geliyor
Özlem Ajans Sanatçılarından Murat Yaman ve Muhammed Edip Aksu`nun da içinde yer aldığı Vuslat İlahi grubunun Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed üzerine besteledikleri ilahilerini seslendirdiği programın konuşmacılarından biri de Molla Abdulkadir Aydın oldu.
Aydın, "Peygamberimizi en iyi anmanın yolu onun eşsiz sözlerinin ve davranışlarını kendimize rehber edinmektir. Aksi takdirde Peygamberimizin bizim övgümüze ihtiyacı yoktur. Bir zamanlar Mevlid Kandili sadece Camilerde bir kaç mısra Mevlid okunarak idrak edilirdi Allah öyle zamanları getirdi ki artık Camiler değil büyük alanlar dahi mevlitler için yetmiyor." diyerek konuşmasına başladı. Aydın, "Bizler Lailaheillallah Muhammed Resulallah diyoruz evet hakikaten Muhammed Allahı`ın resulüdür.
Fakat bu güne kadar toplumumuza bu yeteri kadar anlatılmadı. Akıllarda kalınan ve bilinen şey sadece Muhammed`in peygamber olduğudur. Hz. Peygamber Mekke`de doğdu 40 yaşında peygamber oldu. O`nun doğduğu dönemde insanlar öylesine cahil bir hayat şekli yaşıyorlardı ki kendi ailesinden olan kendi çocuklarını dahi diri diri gömüyorlardı.
Hz. Muhammed Peygamber olduktan sonra bu durum değişmeye başladı ve insanlık bir kurtuluşa doğru yol almaya koyuldu. Hz. Peygamber ilk önce kendi etrafından kendi ailesinden başlayarak İslam`ı anlatmaya ve yaşatmaya başladı.
Hz. Muhammed`de kendisinden önceki peygamberler gibi insanlardan Allaha kulluk etmelerini istemiş tağuttan cahillikten şirkten uzak durmaları gerektiğini söylemişti." İfadelerini kullandı.
 
İslam Camilere Hapsolunmaktan Kurtuldu
"Bu etkinliklerde bu programlarda bizler kendimizi değil ailemizi değil Hz. Muhammedi anlatmaya ve anlamaya çalışıyor onun kendimize rehber edinerek yaşamaya gayret ediyoruz" Aydın, "Resulallah`ın 1400 küsür yıl önce kendileri için özlem duyduğu ve ah çektiği kardeşleri bu gün İslam`ı Camilere hapsolunmaktan kurtardılar. Bu gün onu anıyor onu anlatıyor ve insanları Allah`a kul olmaya çağırıyorlar.
Bu mesajı duyan herkes; her zaman, her gün mutlaka gördüğü kardeşlerini, Müslümanları uyaracak, Peygamberi anacak ve anlatacak hatta Müslüman olmayanlara da Hz. Peygamberi anlatacak." şeklinde konuştu.
 
"Sevdalıyız Muhammed`e" Eserini Avrupa`ya Uyarladılar
Molla Abdulkadir Aydın hocanın konuşmasını bitirmesinin ardından Mevlid-i Şerif okundu. Mevlüthan Bakan Dursun`un Türkçe Mevlid-i Şerif ve Peygamber Aleyhisselam`ın şairlerinden birinin Peygamber Efendimiz üzerine yazdığı Şiiri okumasının ardından Mevlana Kız İlahi grubu mikrofonu alarak şiir ve ilahilerini seslendirdiler. Mevlana Kız İlahi Grubu her yıl Özlem Ajansın Kutlu Doğum anısına hazırladığı ilahi cd`sinde ki bir ilahiyi kendilerine göre uyarlayarak seslendirmeleri büyük beğeni topladı.
 
Birbirinden güzel ilahi ve şiirlerini seslendiren Mevlana Kız İlahi grubundan sonra Avrupa Yetim-Der Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş kısa bir konuşma yaptı. Avrupa Yetim-Der olarak yaptıkları çalışmalara değinen Ateş, Türkiye ve Dünya`da ihtiyaç sahibi bir çok aile ve yetime ulaşarak kendilerine yardımda bulunduklarını anlattı.
 
Tiyatro Duygulandırdı
Avrupa Yetim-Der`in çalışmaları ile ilgili yapılan kısa tanıtımın ardından Umut Tiyatro grubu Almanca dilinde cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri gömülmesini konu alan bir gösteri sahneledi. Tiyatro gösteriminin yapıldığı esnada salonda duygulu anlar yaşandı.
 
Resulallah, Kör Bir Cahiliye Toplumunu Aydınlığa Kavuşturdu
Sahnelenen tiyatro gösteriminin ardından mikrofona siyer araştırmacısı Ahmet Baygın davet edildi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.s) hayatından kesitler sunan Baygın, "Resulallah`ın içinden çıktığı topluma cahiliye toplumu denilirdi. Öyle bir kavmiyet ve kabilecilik taassubu vardı ki, kabilelerin liderlerinin isimlerini birbirleriyle yarıştırırlarmış. Bir lider diğerini geçtiği zaman kavgaya tutuşurlarmış. Kavgalar savaşa dönüşür, o savaşlarda da birbirlerinin en büyük ve kıymetlilerini öldürürlermiş.
Bu savaşlar zamanla kan davasına dönüşür ve senelerce sürermiş. Hz. Peygamber işte bu kör cahiliye ile dolu bir toplumdan öyle bir nesil çıkardı ki İslam toplumu bu insanların üzerinden bina edildi. Resulallah ile beraber mücadele sürdüren sahabelerden hiçbirisi çok oruç tuttuğundan çok ibadet ettiğinden övülmemiştir.
Zira o dönemde en çok ibadet eden şüphesiz Allah`ın Resulüdür. Lakin o insanların Allah katında övülmesinin tek sebebi, zor ve sıkıntılı zamanlarda Resulallah ile beraber olmaları bela ve musibetlere göğüs germeleri Resulallah`ın yanında İslam`ın muhafazası için her şeylerini feda etmelerinden dolayı övülmüş ve göklerdeki yıldızlar gibi olmuşlardır. " şeklinde konuştu.
 
Ahmet Baygın`ın konuşmasının ardından Molla Abdulkadir Aydın`ın yaptığı vahdet duası ile program sona erdi. Vahdet Duası yapılırken salondaki tüm Peygamber Sevdalıları ayağa kalkarak el ele tutuştu. (Basri Özmen - Zafer Korkut - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir