• DOLAR 34.114
  • EURO 38.118
  • ALTIN 2862.93
  • ...
Malatya’da engelliler gününde etkinlik düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu tarafından Avni Kiğılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Konferans salonunda program düzenlendi. Öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı programda zihinsel, otistik, görme ve işitme engeli bulunan öğrenciler katıldı.

Yapılan programda özel öğrencilerin neleri başarabildikleri katılımcılarla paylaşıldı. Yoğun bir katılımın olduğu programda duygu dolu anlar yaşandı.

Programda konuşan Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, sosyal devlet olma gereği olarak engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına son zamanlarda ciddi gelişmelerin olduğuna dikkat çekerek, “Engelli bireylerimizle ilgili bakım ücretleri, bunun dışında eğitimleri ile alakalı okullarımızda çok ciddi mesafeler kat ettik. Daha fazlasına da layık olduğunuzu düşünüyorum. İnşallah daha fazlasını da yapabilmeyi umut ediyorum. Engel olma farkında ol sloganında da hayat bulduğu gibi toplumun içeresinde sizlerin farkında olabilmemiz gerektiği bilinciyle, hepimizin birer engelli adayı olduğu düşüncesini kafamızdan çıkarmayarak sizlerin hayatını kolaylaştırmak için gayret sarf etmeye çalışıyoruz. Hepinizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nüzü kutluyorum, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Az önce sinevizyonda güzel bir slogan gördüm. Engel olma farkında ol. Biz sizin farkınızdayız. İnşallah engelinizin aşılması noktasında neler gerekiyorsa belediye olarak çalışmaları yürütüyoruz. 2017 yılında engelsiz yaşam merkezini faaliyete geçirdik. Şu an orada 200 civarında kardeşimiz gerek eğitimlerini gerek tedavilerini karşılıyorlar. İnşallah 2021 yılı sonunda bu sayıyı 250’ye çıkarmayı hedefliyoruz.” diye belirtti.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu anımsatan Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, “Yeryüzünde yaşamını sürdüren engellilerin büyük bir kısmı engellerini doğuştan getirmemiştir. Biz sağlam insanlar gibi sıradan bir yaşam sürerken, kaderin acı bir cilvesiyle karşılaşıp engelli olmuşlardır. Bunlardan hiçbiri engelli olmayı tercih etmemiş veya seçmemiştir. Hiçbir engellinin biz sağlam insanlardan beklediği bir şey yoktur. Hele onlara ayrıcalıklı davranmamızı, onlara üzülmemizi ve onları farklı görmemizi hiç istemezler. Onlara karşı empati kurabilmemiz, onlara normal bir insanmış gibi bakmamız bile fazlasıyla yeterlidir. Unutmamak gerekir ki, engelliler toplumun üzerinde bir yük değil, yardımlaşmanın tesisi için bir fırsat kapısıdır.” ifadelerini kullandı.

Kaçmaz, “İlçemizde özel bireylerimize hizmet yolunda 6 özel okulumuzla birlikte bir ana okulu, 12 ilkokulumuzda bulunan 31 özel eğitim sınıfı, 9 ortaokulumuzda bulunan 19 özel eğitim sınıfı, 3 lisemizde bulunan 5 özel eğitim sınıfıyla birlikte toplamda 216 özel öğrencimiz yol arkadaşlarımızdır. Bunlarla birlikte 20 öğrencimizde evde eğitim almaktadır.” diye kaydetti.

Programın ardından davetliler, Akşemseddin İşitme Engelliler Okulunun resim sergisini gezerek, okul Müdürü Mesut Gönç’ten öğrencilerin yaptıkları resim ve tablolar hakkında bilgiler aldılar.

Programa; Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, özel okulların idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir