• DOLAR 32.342
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2241.629
  • ...
20. Millî Eğitim Şûrası'nda 128 maddede tavsiye kararı alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî eğitim sistemi için tavsiye kararları almak üzere 7 yıl aranın ardından toplanan 20. Millî Eğitim Şûrası çalışmalarını tamamladı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında toplanan Şûra Genel Kurulu'nda, özel ihtisas komisyonlarında görüşülen 124 madde ile genel kurula sunulan 4 yeni önerinin oylaması yapıldı.

Oylama sonucu yeni 4 maddenin daha kabul edilmesiyle birlikte toplam 128 madde, 20. Milli Eğitim Şurası tavsiye kararı olarak kayıtlara geçti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20. Millî Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda oylanan ve 128 madde olarak tavsiye kararına dönüştürülen kararlarla ilgili olarak "Bu kararları, Millî Eğitim Bakanı olarak emanet olarak alıyorum. Sizleri temin ederim ki burada alınan kararlar, ister oy birliği ile ister oy çokluğu ile olsun bu kararların birebir takipçisi olacağım." ifadesini kullandı.

Bakan Mahmut Özer, kararların oylanmasının ardından şûra üyelerine yönelik yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Şûrada alınan bu kararları Millî Eğitim Bakanı olarak emanet olarak alıyorum. Sizleri temin ederim ki burada alınan kararlar, ister oy birliği ile ister oy çokluğu ile olsun bu kararların birebir takipçisi olacağım ve açık yüreklilikle şunu ifade ediyorum ki her üç ayda bir bunların gerçekleştirme oranlarını, hangi seviyeye geldiğini, sahada hangi etkilere sahip olduğunu çok kapsamlı şekilde sizlerle paylaşacağım." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir